Γρήγορο καλοκαιρινό σνακ που μυρίζει κυριολεκτικά...θάλασσα! Αυτά τα καλαμάκια με γαρίδες, ρίγανη και άρτυμα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου θα σε ταξιδέψουν κατευθείαν στα νησιά της Μεσογείου! 😉 Θέλεις να μάθεις πως; Δες πιο κάτω!

Τοποθετούμε μία ψηστιέρα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει καλά.
Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βάζουμε σε ένα γουδί.
Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, το άρτυμα ελαιολάδου, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα από το λάιμ και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις γαρίδες.
Παίρνουμε 4 καλαμάκια για σουβλάκι και περνάμε 3 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι φροντίζοντας να τρυπήσουμε και τις δύο άκρες από τις γαρίδες.
Βάζουμε τα καλαμάκια στην καυτή ψηστιέρα. Ψήνουμε για 3 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τον χυμό από το lime.
Έπειτα πασπαλίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα άρτυμα ελαιολάδου και τις φέτες λάιμ!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Τοποθετούμε μία ψηστιέρα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει καλά.
Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βάζουμε σε ένα γουδί.
Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, το άρτυμα ελαιολάδου, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα από το λάιμ και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.
Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις γαρίδες.
Παίρνουμε 4 καλαμάκια για σουβλάκι και περνάμε 3 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι φροντίζοντας να τρυπήσουμε και τις δύο άκρες από τις γαρίδες.
Βάζουμε τα καλαμάκια στην καυτή ψηστιέρα. Ψήνουμε για 3 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τον χυμό από το lime.
Έπειτα πασπαλίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα άρτυμα ελαιολάδου και τις φέτες λάιμ!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!