Γρήγορο καλοκαιρινό σνακ που μυρίζει κυριολεκτικά...θάλασσα! Αυτά τα καλαμάκια με γαρίδες, ρίγανη και άρτυμα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου θα σε ταξιδέψουν κατευθείαν στα νησιά της Μεσογείου! 😉 Θέλεις να μάθεις πως; Δες πιο κάτω!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time5 minsTotal Time15 mins
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάδα:
 1 σκελίδα σκόρδο
 2 πρέζες μπούκοβο
 1 κ.σ. ρίγανη
 50 γρ. GAEA Άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου αρωματισμένου με λεμόνι
 Ξύσμα και χυμός από ½ λάιμ
 12 γαρίδες, καθαρισμένες
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
 Ρίγανη
 Αλάτι
 Πιπέρι
 1 κ.σ. GAEA Άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου αρωματισμένου με λεμόνι
 Φέτες λάιμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τοποθετούμε μία ψηστιέρα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει καλά.

2

Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βάζουμε σε ένα γουδί.

3

Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, το άρτυμα ελαιολάδου, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα από το λάιμ και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.

4

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις γαρίδες.

5

Παίρνουμε 4 καλαμάκια για σουβλάκι και περνάμε 3 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι φροντίζοντας να τρυπήσουμε και τις δύο άκρες από τις γαρίδες.

6

Βάζουμε τα καλαμάκια στην καυτή ψηστιέρα. Ψήνουμε για 3 λεπτά και από τις 2 πλευρές.

7

Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τον χυμό από το lime.

8

Έπειτα πασπαλίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα άρτυμα ελαιολάδου και τις φέτες λάιμ!

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρινάδα:
 1 σκελίδα σκόρδο
 2 πρέζες μπούκοβο
 1 κ.σ. ρίγανη
 50 γρ. GAEA Άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου αρωματισμένου με λεμόνι
 Ξύσμα και χυμός από ½ λάιμ
 12 γαρίδες, καθαρισμένες
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
 Ρίγανη
 Αλάτι
 Πιπέρι
 1 κ.σ. GAEA Άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου αρωματισμένου με λεμόνι
 Φέτες λάιμ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τοποθετούμε μία ψηστιέρα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει καλά.

2

Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το βάζουμε σε ένα γουδί.

3

Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, το άρτυμα ελαιολάδου, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα από το λάιμ και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν.

4

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις γαρίδες.

5

Παίρνουμε 4 καλαμάκια για σουβλάκι και περνάμε 3 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι φροντίζοντας να τρυπήσουμε και τις δύο άκρες από τις γαρίδες.

6

Βάζουμε τα καλαμάκια στην καυτή ψηστιέρα. Ψήνουμε για 3 λεπτά και από τις 2 πλευρές.

7

Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τον χυμό από το lime.

8

Έπειτα πασπαλίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ακόμα άρτυμα ελαιολάδου και τις φέτες λάιμ!

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Καλαμάκια με γαρίδες, ρίγανη και GAEA άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου αρωματισμένου με λεμόνι
(Visited 40 times, 1 visits today)