Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης, σου δείχνει πως να κάνεις τις κοτομπουκιές σου να αποκτήσουν ενδιαφέρον με TABASCO® Sriracha Sauce 🌶 Γιατί το γρήγορο πιάτο, θέλει και λίγο fun 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το Tabasco. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα corn flour, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, μαγειρεύουμε περίπου 1 λεπτό ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 °C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ με μπόλικο ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε την αλεσμένη φρυγανιά, το αλεύρι, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Παίρνουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου και το βυθίζουμε μέσα στη φρυγανιά, πιέζοντας απαλά. Τοποθετούμε στο προετοιμασμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κοτόπουλο. Περιχύνουμε ελαφρά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το Tabasco. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα corn flour, ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, μαγειρεύουμε περίπου 1 λεπτό ακόμα.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 °C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ με μπόλικο ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο πιάτο ανακατεύουμε την αλεσμένη φρυγανιά, το αλεύρι, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Παίρνουμε το κάθε κομμάτι κοτόπουλου και το βυθίζουμε μέσα στη φρυγανιά, πιέζοντας απαλά. Τοποθετούμε στο προετοιμασμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το κοτόπουλο. Περιχύνουμε ελαφρά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε!