CategoryDifficultyIntermediate

Κοτόπουλο στο φούρνο + TABASCO® Sriracha Sauce = Το double trouble που θα αγαπήσεις! 😉❤🌶 Δεν μπορείς να περιμένεις; Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time2 hrs 10 minsCook Time1 hrTotal Time3 hrs 10 mins
ΥΛΙΚΑ
 4 μπούτια κοτόπουλο με κόκκαλο
 200 γρ. γιαούρτι
 Tabasco Sriracha Sauce
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. θυμάρι
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 2 ντομάτες
 1 πιπεριά κόκκινη
 1 κρεμμύδι
 1 κ.σ. μηλόξυδο
 1 κ.γ. μουστάρδα
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το tabasco, τη ρίγανη, το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα, τη μουστάρδα και το μηλόξυδο.

2

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.

3

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μέτριες λωρίδες και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

4

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά.

5

Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ταψί και προσθέτουμε την πιπεριά με το κρεμμύδι.

6

Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα, τις προσθέτουμε στο ταψί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

8

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 4 μπούτια κοτόπουλο με κόκκαλο
 200 γρ. γιαούρτι
 Tabasco Sriracha Sauce
 1 κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. θυμάρι
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 2 ντομάτες
 1 πιπεριά κόκκινη
 1 κρεμμύδι
 1 κ.σ. μηλόξυδο
 1 κ.γ. μουστάρδα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το tabasco, τη ρίγανη, το θυμάρι, την καπνιστή πάπρικα, τη μουστάρδα και το μηλόξυδο.

2

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.

3

Σε μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μέτριες λωρίδες και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

4

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά.

5

Απλώνουμε το κοτόπουλο σε ταψί και προσθέτουμε την πιπεριά με το κρεμμύδι.

6

Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα, τις προσθέτουμε στο ταψί και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.

8

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Κοτόπουλο στο φούρνο με γιαούρτι και TABASCO® Sriracha Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 25 times, 1 visits today)