CategoryDifficultyBeginner

Κρητική σαλάτα ντάκος με GAEA μαύρες ελιές! 🥗 Ένα πιάτο που έχει κυριολεκτικά άρωμα...Ελλάδας! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time7 minsCook Time10 minsTotal Time17 mins
ΥΛΙΚΑ
 10 GAEA μαύρες ελιές
 15 ντοματίνια
 150 γρ. φέτα
 50 γρ. κρέμα γάλακτος
 4 κ.σ. λευκό ξύδι καλό
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 5 φύλλα δυόσμο
 6 μεγάλα κρουτόνια / παξιμάδια
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα ντοματίνια (κομμένα στη μέση), το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.

2

Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε με σύρμα τη φέτα και την κρέμα μέχρι να γίνουν πουρές.

3

Έπειτα, απλώνουμε την κρέμα φέτας στο κάτω μέρος του πιάτου.

4

Στη συνέχεια, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και προσθέτουμε τα κρουτόνια και τις ελιές.

5

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πάνω από την κρέμα.

6

Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 10 GAEA μαύρες ελιές
 15 ντοματίνια
 150 γρ. φέτα
 50 γρ. κρέμα γάλακτος
 4 κ.σ. λευκό ξύδι καλό
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 5 φύλλα δυόσμο
 6 μεγάλα κρουτόνια / παξιμάδια
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα ντοματίνια (κομμένα στη μέση), το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.

2

Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε με σύρμα τη φέτα και την κρέμα μέχρι να γίνουν πουρές.

3

Έπειτα, απλώνουμε την κρέμα φέτας στο κάτω μέρος του πιάτου.

4

Στη συνέχεια, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και προσθέτουμε τα κρουτόνια και τις ελιές.

5

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πάνω από την κρέμα.

6

Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Κρητική σαλάτα ντάκος με GAEA μαύρες ελιές από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 42 times, 1 visits today)