Με αυτή τη συνταγή από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου σίγουρα πέτυχες... λαβράκι 😉 Άρπαξε την ευκαιρία και και δες πιο κάτω τα υλικά!

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το φιλέτο με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζουμε λίγο με το χέρι για 5 δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε.
Όταν περάσουν τα 2 λεπτά, γυρνάμε το λαβράκι από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στην πάνω επιφάνεια του ψαριού όλα τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι από το βούτυρο και τα αρωματικά. Μόλις περάσουν 2 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Σε ένα μέτριο μπολ κόβουμε τις ζεστές πατάτες σε ακανόνιστα σχήματα.
Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, το dressing μουστάρδας, τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
Στη μέση του πιάτου βάζουμε τις πατάτες, από πάνω το λαβράκι και διακοσμούμε με τα ντοματίνια.
Γαρνίρουμε με τη ρόκα και ραντίζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο σκόρδου.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το φιλέτο με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζουμε λίγο με το χέρι για 5 δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε.
Όταν περάσουν τα 2 λεπτά, γυρνάμε το λαβράκι από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στην πάνω επιφάνεια του ψαριού όλα τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι από το βούτυρο και τα αρωματικά. Μόλις περάσουν 2 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Σε ένα μέτριο μπολ κόβουμε τις ζεστές πατάτες σε ακανόνιστα σχήματα.
Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, το dressing μουστάρδας, τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
Στη μέση του πιάτου βάζουμε τις πατάτες, από πάνω το λαβράκι και διακοσμούμε με τα ντοματίνια.
Γαρνίρουμε με τη ρόκα και ραντίζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο σκόρδου.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!