CategoryDifficultyBeginner

Με αυτή τη συνταγή από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου σίγουρα πέτυχες... λαβράκι 😉 Άρπαξε την ευκαιρία και και δες πιο κάτω τα υλικά!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο Λαβράκι
 1 κ.σ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.γ. αρωματισμένο ελαιόλαδο GAEA με σκόρδο
 1 κ.σ. GAEA άρτυμα βαλσάμικου ξυδιού με μέλι και μουστάρδα
 2 πατάτες βραστές
 10 φύλλα μαϊντανού
 ½ λεμόνι
 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
 1 κ.σ. βούτυρο
 1 σκελίδα σκόρδο
 5 ντοματίνια
 5 φύλλα ρόκα
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

2

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το φιλέτο με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζουμε λίγο με το χέρι για 5 δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε.

3

Όταν περάσουν τα 2 λεπτά, γυρνάμε το λαβράκι από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο.

4

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στην πάνω επιφάνεια του ψαριού όλα τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι από το βούτυρο και τα αρωματικά. Μόλις περάσουν 2 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

5

Σε ένα μέτριο μπολ κόβουμε τις ζεστές πατάτες σε ακανόνιστα σχήματα.

6

Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, το dressing μουστάρδας, τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.

Για το σερβίρισμα:
7

Στη μέση του πιάτου βάζουμε τις πατάτες, από πάνω το λαβράκι και διακοσμούμε με τα ντοματίνια.

8

Γαρνίρουμε με τη ρόκα και ραντίζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο σκόρδου.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο Λαβράκι
 1 κ.σ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.γ. αρωματισμένο ελαιόλαδο GAEA με σκόρδο
 1 κ.σ. GAEA άρτυμα βαλσάμικου ξυδιού με μέλι και μουστάρδα
 2 πατάτες βραστές
 10 φύλλα μαϊντανού
 ½ λεμόνι
 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
 1 κ.σ. βούτυρο
 1 σκελίδα σκόρδο
 5 ντοματίνια
 5 φύλλα ρόκα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

2

Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το φιλέτο με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζουμε λίγο με το χέρι για 5 δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε.

3

Όταν περάσουν τα 2 λεπτά, γυρνάμε το λαβράκι από την άλλη πλευρά και προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι και το βούτυρο.

4

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε στην πάνω επιφάνεια του ψαριού όλα τα υγρά που υπάρχουν στο τηγάνι από το βούτυρο και τα αρωματικά. Μόλις περάσουν 2 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.

5

Σε ένα μέτριο μπολ κόβουμε τις ζεστές πατάτες σε ακανόνιστα σχήματα.

6

Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, το dressing μουστάρδας, τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.

Για το σερβίρισμα:
7

Στη μέση του πιάτου βάζουμε τις πατάτες, από πάνω το λαβράκι και διακοσμούμε με τα ντοματίνια.

8

Γαρνίρουμε με τη ρόκα και ραντίζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο σκόρδου.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Λαβράκι με θρυμματισμένη πατάτα και αρωματισμένο ελαιόλαδο GAEA με σκόρδο από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 28 times, 1 visits today)