CategoryDifficultyBeginner

Ο Βαγγέλης Μωραϊτης σου σερβίρει την πιο νόστιμη και γλυκιά μπισκοτόταρτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ με μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα! 😉 Δες πιο κάτω πως να τη φτιάξεις!

Yields6 Servings
Prep Time15 minsCook Time35 minsTotal Time50 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 συσκευασία ζύμη κουρού
 1 μαρμελάδα μήλο κανέλα St Dalfour
 2 κ.σ. χυμό μήλου
 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
 Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφήνουμε το ένα φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2

Κρατάμε το άλλο φύλλο στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

3

Βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας 20 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη πιέζοντας καλά ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει και την κρατάμε στην άκρη.

4

Τρυπάμε τη ζύμη της βάσης με πιρούνι, τοποθετούμε πάνω της μια λαδόκολλα (και από πάνω όσπρια ή ρύζι για να μη φουσκώσει η ζύμη) και την ψήνουμε χωρίς γέμιση για 15 λεπτά.

5

Ζεσταίνουμε σε μικρό κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με τον χυμό ανακατεύοντας καλά.

6

Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε τη μαρμελάδα στη ζύμη.

7

Από τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη, κόβουμε μακρόστενες λωρίδες και καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας χιαστί.

8

Αλείφουμε τη ζύμη κουρού με τον κρόκο του αβγού και ψήνουμε για 15΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.

9

Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με την ζάχαρη άχνη.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 συσκευασία ζύμη κουρού
 1 μαρμελάδα μήλο κανέλα St Dalfour
 2 κ.σ. χυμό μήλου
 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
 Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφήνουμε το ένα φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

2

Κρατάμε το άλλο φύλλο στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

3

Βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας 20 εκ. και απλώνουμε τη ζύμη πιέζοντας καλά ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της. Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει και την κρατάμε στην άκρη.

4

Τρυπάμε τη ζύμη της βάσης με πιρούνι, τοποθετούμε πάνω της μια λαδόκολλα (και από πάνω όσπρια ή ρύζι για να μη φουσκώσει η ζύμη) και την ψήνουμε χωρίς γέμιση για 15 λεπτά.

5

Ζεσταίνουμε σε μικρό κατσαρολάκι τη μαρμελάδα με τον χυμό ανακατεύοντας καλά.

6

Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε τη μαρμελάδα στη ζύμη.

7

Από τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη, κόβουμε μακρόστενες λωρίδες και καλύπτουμε την επιφάνεια της τάρτας χιαστί.

8

Αλείφουμε τη ζύμη κουρού με τον κρόκο του αβγού και ψήνουμε για 15΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της τάρτας.

9

Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με την ζάχαρη άχνη.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Μπισκοτόταρτα με μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα από τον σεφ Βαγγέλη Μωραϊτη
(Visited 2 times, 1 visits today)