CategoryDifficultyBeginner
Yields3 Servings
Prep Time10 minsCook Time40 minsTotal Time50 mins
ΥΛΙΚΑ
 330 ml μπύρα
 1 φλ. νερό
 3 μπριζόλες λαιμού
 5 μανιτάρια άσπρα
 1 κ.σ. Sacla Nduja Pesto
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 φύλλα δάφνη
 Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  φλ. κρέμα γάλακτος
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.

2

Προσθέτουμε τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.

3

Έπειτα, προσθέτουμε την μπύρα στην κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί για 6 λεπτά.

4

Ακολούθως, βάζουμε το νερό, τα φύλλα δάφνης, το Sacla Nduja Pesto, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 50 λεπτά.

5

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με δυόσμο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 330 ml μπύρα
 1 φλ. νερό
 3 μπριζόλες λαιμού
 5 μανιτάρια άσπρα
 1 κ.σ. Sacla Nduja Pesto
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 φύλλα δάφνη
 Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  φλ. κρέμα γάλακτος
 4 κ.σ. ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά.

2

Προσθέτουμε τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.

3

Έπειτα, προσθέτουμε την μπύρα στην κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί για 6 λεπτά.

4

Ακολούθως, βάζουμε το νερό, τα φύλλα δάφνης, το Sacla Nduja Pesto, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 50 λεπτά.

5

Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με δυόσμο.

Μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών, μπύρα και Sacla Nduja Pesto από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 7 times, 1 visits today)