Θες να φτιάξεις κάτι διαφορετικό για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς; 🎄 Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής σου έχει τη λύση! 😉 Αυτές οι μπρουσκέτες με πάπια, σάλτσα gorgonzola και μαρμελάδα St. Dalfour Σύκο θα κλέψουν την παράσταση! Δες πιο κάτω πως να τις φτιάξεις!

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε τη πάπια μας και την αφήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε την πάπια ,την πλένουμε με κρύο νερό και την σκουπίζουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 85 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και βάζουμε την πάπια μέσα να σκεπαστεί από το λάδι.
Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και την ψήνουμε περίπου για 3 ώρες.
Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι μας.
Σπάζουμε το blue cheese και το προσθέτουμε στην κρέμα όταν πάρει βράση.
Ανακατεύουμε καλά για περίπου 1μιση λεπτό μέχρι να διαλυθεί καλά το τυρί μας και αφαιρούμε από την φωτιά.
Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε στη τοστιέρα. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.
Βγάζουμε τη πάπια μας από το φούρνο, την αφαιρούμε από το ελαιόλαδο, τη σκουπίζουμε, την κόβουμε σε κομμάτια.
Τέλος,προσθέτουμε πάνω στις μπρουσκέτες μας λίγα κομματάκια πάπιας, κρέμα τυριού και άφθονη μαρμελάδα σύκo St. Dalfour.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.
Σκεπάζουμε τη πάπια μας και την αφήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε την πάπια ,την πλένουμε με κρύο νερό και την σκουπίζουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 85 βαθμούς Κελσίου.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και βάζουμε την πάπια μέσα να σκεπαστεί από το λάδι.
Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και την ψήνουμε περίπου για 3 ώρες.
Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι μας.
Σπάζουμε το blue cheese και το προσθέτουμε στην κρέμα όταν πάρει βράση.
Ανακατεύουμε καλά για περίπου 1μιση λεπτό μέχρι να διαλυθεί καλά το τυρί μας και αφαιρούμε από την φωτιά.
Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε στη τοστιέρα. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.
Βγάζουμε τη πάπια μας από το φούρνο, την αφαιρούμε από το ελαιόλαδο, τη σκουπίζουμε, την κόβουμε σε κομμάτια.
Τέλος,προσθέτουμε πάνω στις μπρουσκέτες μας λίγα κομματάκια πάπιας, κρέμα τυριού και άφθονη μαρμελάδα σύκo St. Dalfour.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!