CategoryDifficultyIntermediate

Θες να φτιάξεις κάτι διαφορετικό για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς; 🎄 Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής σου έχει τη λύση! 😉 Αυτές οι μπρουσκέτες με πάπια, σάλτσα gorgonzola και μαρμελάδα St. Dalfour Σύκο θα κλέψουν την παράσταση! Δες πιο κάτω πως να τις φτιάξεις!

Yields15 Servings
Prep Time1 hrCook Time3 hrsTotal Time4 hrs
ΥΛΙΚΑ
 2 μπούτια πάπιας
 150 γρ. ελαιόλαδο
 150 γρ. ηλιέλαιο
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κλωναράκι θυμάρι
 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
 100 γρ. ζάχαρη
 100 γρ. αλάτι
 1 μπαγκέτα της αρεσκείας μας
 250 γρ. gorgonzola
 50 γρ. γάλα
 150 γρ. κρέμα γάλακτος
 Μαρμελάδα St.Dalfour Σύκο
 Λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.

2

Σκεπάζουμε τη πάπια μας και την αφήνουμε για 40 λεπτά.

3

Αφαιρούμε την πάπια ,την πλένουμε με κρύο νερό και την σκουπίζουμε καλά.

4

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 85 βαθμούς Κελσίου.

5

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και βάζουμε την πάπια μέσα να σκεπαστεί από το λάδι.

6

Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και την ψήνουμε περίπου για 3 ώρες.

7

Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι μας.

8

Σπάζουμε το blue cheese και το προσθέτουμε στην κρέμα όταν πάρει βράση.

9

Ανακατεύουμε καλά για περίπου 1μιση λεπτό μέχρι να διαλυθεί καλά το τυρί μας και αφαιρούμε από την φωτιά.

10

Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε στη τοστιέρα. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.

11

Βγάζουμε τη πάπια μας από το φούρνο, την αφαιρούμε από το ελαιόλαδο, τη σκουπίζουμε, την κόβουμε σε κομμάτια.

12

Τέλος,προσθέτουμε πάνω στις μπρουσκέτες μας λίγα κομματάκια πάπιας, κρέμα τυριού και άφθονη μαρμελάδα σύκo St. Dalfour.

13

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 μπούτια πάπιας
 150 γρ. ελαιόλαδο
 150 γρ. ηλιέλαιο
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κλωναράκι θυμάρι
 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
 100 γρ. ζάχαρη
 100 γρ. αλάτι
 1 μπαγκέτα της αρεσκείας μας
 250 γρ. gorgonzola
 50 γρ. γάλα
 150 γρ. κρέμα γάλακτος
 Μαρμελάδα St.Dalfour Σύκο
 Λίγο πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλάτι και τη ζάχαρη.

2

Σκεπάζουμε τη πάπια μας και την αφήνουμε για 40 λεπτά.

3

Αφαιρούμε την πάπια ,την πλένουμε με κρύο νερό και την σκουπίζουμε καλά.

4

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 85 βαθμούς Κελσίου.

5

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το σκόρδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και βάζουμε την πάπια μέσα να σκεπαστεί από το λάδι.

6

Βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο και την ψήνουμε περίπου για 3 ώρες.

7

Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι μας.

8

Σπάζουμε το blue cheese και το προσθέτουμε στην κρέμα όταν πάρει βράση.

9

Ανακατεύουμε καλά για περίπου 1μιση λεπτό μέχρι να διαλυθεί καλά το τυρί μας και αφαιρούμε από την φωτιά.

10

Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε λεπτές φέτες και τη βάζουμε στη τοστιέρα. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές.

11

Βγάζουμε τη πάπια μας από το φούρνο, την αφαιρούμε από το ελαιόλαδο, τη σκουπίζουμε, την κόβουμε σε κομμάτια.

12

Τέλος,προσθέτουμε πάνω στις μπρουσκέτες μας λίγα κομματάκια πάπιας, κρέμα τυριού και άφθονη μαρμελάδα σύκo St. Dalfour.

13

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Μπρουσκέτες με πάπια, σάλτσα gorgonzola και μαρμελάδα St. Dalfour Σύκο από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 69 times, 1 visits today)