CategoryDifficultyBeginner

Αυτή η συνταγή με μύδια στο φούρνο, τυρί παρμεζάνα και ελαιόλαδο Ελιοχώρι θα σε πάει βόλτα στη Μεσόγειο! Θα πεις όχι; 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time2 minsTotal Time17 mins
ΥΛΙΚΑ
 8 μύδια
 50 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
 Μαϊντανό για σερβίρισμα
 Λεμόνι για σερβίρισμα
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2

Αφαιρούμε από τα μύδια το ένα από τα δύο κέλυφη και αφήνουμε το κέλυφος που έχει πάνω του τη σάρκα από το μύδι.

3

Παίρνουμε ένα ταψί, προσθέτουμε λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί τα μύδια πασπαλίζοντας τα με ελαιόλαδο.

4

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

5

Προσθέτουμε στο κάθε ένα από τα μύδια λίγο από το μείγμα μας και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

6

Τα αφήνουμε στον φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

7

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε λίγο πριν το σερβίρισμα λεμόνι και μαϊντανό.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 8 μύδια
 50 γρ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
 Μαϊντανό για σερβίρισμα
 Λεμόνι για σερβίρισμα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2

Αφαιρούμε από τα μύδια το ένα από τα δύο κέλυφη και αφήνουμε το κέλυφος που έχει πάνω του τη σάρκα από το μύδι.

3

Παίρνουμε ένα ταψί, προσθέτουμε λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί τα μύδια πασπαλίζοντας τα με ελαιόλαδο.

4

Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

5

Προσθέτουμε στο κάθε ένα από τα μύδια λίγο από το μείγμα μας και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

6

Τα αφήνουμε στον φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

7

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε λίγο πριν το σερβίρισμα λεμόνι και μαϊντανό.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Μύδια στο φούρνο με τυρί παρμεζάνα και ελαιόλαδο Ελιοχώρι
(Visited 81 times, 1 visits today)