Super νόστιμη νηστίσιμη συνταγή που θα λατρέψεις! Μύδια με λευκό κρασί, μουστάρδα και TABASCO® Sauce 🌶 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time20 minsCook Time12 minsTotal Time32 mins
ΥΛΙΚΑ
 1200 γρ. φρέσκα μύδια
 1 κόκκινη πιπεριά
 1 κόκκινο κρεμμύδι
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. λευκό κρασί
 1 κ.γ. μουστάρδα
 2 σκελίδες σκόρδο
 Ψιλοκομμένο μαϊντανό
 Λίγες σταγόνες Tabasco Red Pepper Sauce
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια, τρίβοντας τα με ένα σφουγγάρι μέχρι να φύγει η ακαθαρσία. Τραβάμε το μουστάκι στο πλάι μέχρι να ξεκολλήσει.

2

Κόβουμε τα λαχανικά και το σκόρδο σε κυβάκια.

3

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε . Ρίχνουμε το σκόρδο και αμέσως προσθέτουμε τα μύδια και την μουστάρδα.

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί, TABASCO, σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια μας (3-4 λεπτά).

5

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με όλη τη σάλτσα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1200 γρ. φρέσκα μύδια
 1 κόκκινη πιπεριά
 1 κόκκινο κρεμμύδι
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. λευκό κρασί
 1 κ.γ. μουστάρδα
 2 σκελίδες σκόρδο
 Ψιλοκομμένο μαϊντανό
 Λίγες σταγόνες Tabasco Red Pepper Sauce
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μύδια, τρίβοντας τα με ένα σφουγγάρι μέχρι να φύγει η ακαθαρσία. Τραβάμε το μουστάκι στο πλάι μέχρι να ξεκολλήσει.

2

Κόβουμε τα λαχανικά και το σκόρδο σε κυβάκια.

3

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο, σωτάρουμε τα λαχανικά για 4-5 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε . Ρίχνουμε το σκόρδο και αμέσως προσθέτουμε τα μύδια και την μουστάρδα.

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί, TABASCO, σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια μας (3-4 λεπτά).

5

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με όλη τη σάλτσα.

Μύδια με TABASCO® Red Pepper Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 5 times, 1 visits today)