Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να απολαύσεις στο έπακρο την περίοδο της νηστείας. Πως; Με μια νηστίσιμη συνταγή La Molisana Farfalle Integrali με σολομό και κολοκυθάκι. Δες πιο κάτω τα υλικά 😉
Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το σολομό σε κυβάκια και μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι μας προσθέτουμε τα κυβάκια σολομού. Προσέχουμε πάντα η κρούστα του σολομού να είναι προς τα κάτω.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο σολομό, ψήνουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν προσθέτοντας 1 πρέζα αλάτι.
Έπειτα, βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας. Μόλις έρθει σε βρασμό προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε τα ζυμαρικά να ψηθούν για 9 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά στο τηγάνι μας, σβήνουμε με άσπρο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε στο τηγάνι μας λίγο από τον ζωμό των ζυμαρικών μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τον σολομό μαζί με τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε .
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το δυόσμο και ρίχνουμε λίγη ποσότητα στο τηγάνι μας για να δώσουμε φρεσκάδα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας σε ένα πιάτο και προσθέτουμε λίγο ξύσμα από λάιμ.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το σολομό σε κυβάκια και μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι μας προσθέτουμε τα κυβάκια σολομού. Προσέχουμε πάντα η κρούστα του σολομού να είναι προς τα κάτω.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στο σολομό, ψήνουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν προσθέτοντας 1 πρέζα αλάτι.
Έπειτα, βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά μας. Μόλις έρθει σε βρασμό προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε τα ζυμαρικά να ψηθούν για 9 λεπτά.
Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά στο τηγάνι μας, σβήνουμε με άσπρο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε στο τηγάνι μας λίγο από τον ζωμό των ζυμαρικών μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τον σολομό μαζί με τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε .
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το δυόσμο και ρίχνουμε λίγη ποσότητα στο τηγάνι μας για να δώσουμε φρεσκάδα.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας σε ένα πιάτο και προσθέτουμε λίγο ξύσμα από λάιμ.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!