Κατηγορία, ΔυσκολίαBeginner

Εξαφανίζεται το παγωτό από το μπολ σου πριν καν το αντιληφθείς; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να το φτιάξεις στο σπίτι με μαρμελάδα St.Dalfour φράουλα χωρίς γλουτένη και πρόσθετη ζάχαρη! Δες πιο κάτω τα υλικά!

Σερβίρει8 Μερίδες
Προετοιμασία2 hrs 5 λεπτάΣυνολικός2 hrs 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 2 κ.σ. μαρμελάδα St Dalfour φράουλα
 100 γρ. chips σοκολάτα γάλακτος
 2 φλ. κρέμα γάλακτος
 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα
 1 κ.γ βανίλια
 ¼ κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός μέχρι να σφίξει.

2

Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι, τη βανίλια και την μαρμελάδα. Κάνουμε απαλές κινήσεις για να μην χάσουμε το αφράτο στοιχείο της κρέμας.

3

Τέλος, προσθέτουμε τα σοκολατάκια και ανακατεύουμε με την σπάτουλα.

4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.

5

Σερβίρουμε με έξτρα μαρμελάδα από πάνω και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 κ.σ. μαρμελάδα St Dalfour φράουλα
 100 γρ. chips σοκολάτα γάλακτος
 2 φλ. κρέμα γάλακτος
 395 γρ. ζαχαρούχο γάλα
 1 κ.γ βανίλια
 ¼ κ.γ αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός μέχρι να σφίξει.

2

Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι, τη βανίλια και την μαρμελάδα. Κάνουμε απαλές κινήσεις για να μην χάσουμε το αφράτο στοιχείο της κρέμας.

3

Τέλος, προσθέτουμε τα σοκολατάκια και ανακατεύουμε με την σπάτουλα.

4

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.

5

Σερβίρουμε με έξτρα μαρμελάδα από πάνω και απολαμβάνουμε!

Παγωτό με μαρμελάδα St.Dalfour Φράουλα από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 76 times, 1 visits today)