Για φαντάσου να είχες μπροστά σου ένα μπολ με σπιτικό παγωτό φυστίκι με μέλι Τζιβέρτι μόνο για σένα… Σου άρεσε η ιδέα; 😉 Δες πιο κάτω πως να το φτιάξεις!

Yields6 Servings
Prep Time20 minsCook Time6 minsTotal Time26 mins
ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης
 250 γρ. ζάχαρη καστανή
 2 κ.γ. κορν φλάουρ
 600 γρ. γάλα
 600 γρ. γάλα εβαπορέ
 4 κ.σ. ανθόνερο
 4 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 3 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε στο μπλέντερ τα φυστίκια και τη ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να πάρουν μορφή σκόνης.

2

Έπειτα, ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ το κορν φλάουρ και 1 κ.σ. από το γάλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

3

Στη συνέχεια, βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.

4

Μόλις το γάλα έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά.

5

Όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

6

Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.

7

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες.

8

Πριν το σερβίρισμα, το βγάζουμε από την κατάψυξη για 20 λεπτά και πασπαλίζουμε με φιστίκια και μέλι Τζιβέρτι.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης
 250 γρ. ζάχαρη καστανή
 2 κ.γ. κορν φλάουρ
 600 γρ. γάλα
 600 γρ. γάλα εβαπορέ
 4 κ.σ. ανθόνερο
 4 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
 3 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε στο μπλέντερ τα φυστίκια και τη ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να πάρουν μορφή σκόνης.

2

Έπειτα, ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ το κορν φλάουρ και 1 κ.σ. από το γάλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

3

Στη συνέχεια, βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.

4

Μόλις το γάλα έρθει σε βρασμό, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά.

5

Όταν το μείγμα έρθει ξανά σε βρασμό, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.

6

Στη συνέχεια, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.

7

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη για 4 ώρες.

8

Πριν το σερβίρισμα, το βγάζουμε από την κατάψυξη για 20 λεπτά και πασπαλίζουμε με φιστίκια και μέλι Τζιβέρτι.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Παγωτό φυστίκι με ξηρούς καρπούς και μέλι Τζιβέρτι
(Visited 209 times, 1 visits today)