CategoryDifficultyBeginner

Ετοιμάζεις summer party; 🍓 Αυτό το εντυπωσιακό και δροσιστικό Trifle με Familia Pure Granola και φρούτα είναι ο ορισμός της καλοκαιρινής απόλαυσης 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 Familia Pure Granola
 400 γρ. κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
 1 κ.γ. βανίλια
 4 φράουλες
 10 blueberries
 20 γρ. λευκή σοκολάτα
 20 γρ. μαυρή σοκολάτα
 10 raspberries
 4 κ.σ ζάχαρη
 1 κ.γ βούτυρο
 1 κ.γ ροδόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2

Σε ένα μέτριο τηγάνι το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη με το ροδόνερο.

3

Μόλις καραμελώσουν τα υλικά μας, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

4

Αφού το μείγμα μας γίνει πλούσια και παχύρευστη καραμέλα, προσθέτουμε 1/2 φλ. γκρανόλα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

5

Στη συνέχεια, κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές φέτες.

Για να σερβίρουμε:
6

Στον πάτο του ποτηριού σερβιρίσματος προσθέτουμε 1 κ.σ. γκρανόλα.

7

Aπό πάνω προσθέτουμε 2 κ.σ κρέμα βανίλιας και έπειτα τρίβουμε λευκή και μαύρη σοκολάτα.

8

Συνεχίζουμε με την καραμελωμένη γκρανόλα, λίγα blueberries και raspberries και την κρέμα βανίλιας.

9

Εφαρμόζουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες στρώσεις.

10

Στην επιφάνεια προσθέτουμε μπόλικη τριμμένη σοκολάτα, φρούτα και φύλλα δυόσμου.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 Familia Pure Granola
 400 γρ. κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
 1 κ.γ. βανίλια
 4 φράουλες
 10 blueberries
 20 γρ. λευκή σοκολάτα
 20 γρ. μαυρή σοκολάτα
 10 raspberries
 4 κ.σ ζάχαρη
 1 κ.γ βούτυρο
 1 κ.γ ροδόνερο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2

Σε ένα μέτριο τηγάνι το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη με το ροδόνερο.

3

Μόλις καραμελώσουν τα υλικά μας, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.

4

Αφού το μείγμα μας γίνει πλούσια και παχύρευστη καραμέλα, προσθέτουμε 1/2 φλ. γκρανόλα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.

5

Στη συνέχεια, κόβουμε τις φράουλες σε λεπτές φέτες.

Για να σερβίρουμε:
6

Στον πάτο του ποτηριού σερβιρίσματος προσθέτουμε 1 κ.σ. γκρανόλα.

7

Aπό πάνω προσθέτουμε 2 κ.σ κρέμα βανίλιας και έπειτα τρίβουμε λευκή και μαύρη σοκολάτα.

8

Συνεχίζουμε με την καραμελωμένη γκρανόλα, λίγα blueberries και raspberries και την κρέμα βανίλιας.

9

Εφαρμόζουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες στρώσεις.

10

Στην επιφάνεια προσθέτουμε μπόλικη τριμμένη σοκολάτα, φρούτα και φύλλα δυόσμου.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Παραδοσιακό trifle με Familia Pure Granola από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 4 times, 1 visits today)