CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής φτιάχνει κοτόπουλο μπούτι γεμιστό με φέτα και Sacla πέστο λιαστής ντομάτας τυλιγμένο με πούλπα! Η ιδανική δημιουργία για το Πασχαλινό τραπέζι! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time20 minsCook Time30 minsTotal Time50 mins
ΥΛΙΚΑ
 20 γρ. πούλπα (καθαρισμένη με λεμόνι)
 3 μπούτια κοτόπουλο
 50 γρ. τυρί κρέμα
 50 γρ. φέτα σε κύβους
 1 κ.γ. Sacla πέστο λιαστής ντομάτας
 1 κ.γ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 Ρίγανη
 Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Παίρνουμε την πούλπα και την ανοίγουμε σε ένα ξύλο κοπής.

2

Τοποθετούμε το μπούτι, χωρίς να αφήσουμε κενά στην πούλπα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το Sacla πέστο λιαστής ντομάτας, το σχοινόπρασο και περίπου 5 σταγόνες ελαιόλαδο.

4

Βάζουμε στο κοτόπουλο τη γέμιση και από πάνω τοποθετούμε την φέτα.

5

Κλείνουμε και ρολάρουμε προσεκτικά χωρίς να μείνει αέρας.

6

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ρολό μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

7

Έπειτα, βάζουμε το ρολό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

8

Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 20 γρ. πούλπα (καθαρισμένη με λεμόνι)
 3 μπούτια κοτόπουλο
 50 γρ. τυρί κρέμα
 50 γρ. φέτα σε κύβους
 1 κ.γ. Sacla πέστο λιαστής ντομάτας
 1 κ.γ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 Ρίγανη
 Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Παίρνουμε την πούλπα και την ανοίγουμε σε ένα ξύλο κοπής.

2

Τοποθετούμε το μπούτι, χωρίς να αφήσουμε κενά στην πούλπα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το Sacla πέστο λιαστής ντομάτας, το σχοινόπρασο και περίπου 5 σταγόνες ελαιόλαδο.

4

Βάζουμε στο κοτόπουλο τη γέμιση και από πάνω τοποθετούμε την φέτα.

5

Κλείνουμε και ρολάρουμε προσεκτικά χωρίς να μείνει αέρας.

6

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το ρολό μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

7

Έπειτα, βάζουμε το ρολό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά.

8

Βγάζουμε το ρολό από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Πασχαλινό κοτόπουλο μπούτι με γέμιση από φέτα και Sacla πέστο λιαστής ντομάτας από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 6 times, 1 visits today)