Οι κρύες νύχτες συνεχίζονται! Αυτή η πεντανόστιμη πατατόσουπα με πράσο, γαρίδες και TABASCO® Sauce από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή θα σε βοηθήσει να... ζεσταθείς! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Όταν η πατάτα ξεκινήσει να μαλακώνει βάζουμε το νερό με τον ζωμό, το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας ανά 5-10 λεπτά, για περίπου 35 λεπτά.
Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν και η σούπα μας δέσει, την περνάμε στο μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.
Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι.
Σε ένα τηγάνι καυτό με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τις γαρίδες.
Μόλις ψηθούν, αλατίζουμε και σβήνουμε με Tabasco Sauce.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζέστη σούπα και από πάνω προσθέτουμε τις γαρίδες, άνηθο και λίγες σταγόνες Tabasco Sauce.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Όταν η πατάτα ξεκινήσει να μαλακώνει βάζουμε το νερό με τον ζωμό, το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας ανά 5-10 λεπτά, για περίπου 35 λεπτά.
Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν και η σούπα μας δέσει, την περνάμε στο μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.
Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι.
Σε ένα τηγάνι καυτό με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τις γαρίδες.
Μόλις ψηθούν, αλατίζουμε και σβήνουμε με Tabasco Sauce.
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζέστη σούπα και από πάνω προσθέτουμε τις γαρίδες, άνηθο και λίγες σταγόνες Tabasco Sauce.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!