CategoryDifficultyIntermediate

Οι κρύες νύχτες συνεχίζονται! Αυτή η πεντανόστιμη πατατόσουπα με πράσο, γαρίδες και TABASCO® Sauce από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή θα σε βοηθήσει να... ζεσταθείς! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time35 minsTotal Time50 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 πράσο
 ½ κρεμμύδι
 1 kg πατάτες καθαρισμένες (κομμένες σε κύβους)
 100 ml γάλα καρύδας
 8 γαρίδες κομμένες
 Νερό
 Ζωμό λαχανικών
 Αλάτι
 Τabasco Red Pepper Sauce
 Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους.

2

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

3

Όταν η πατάτα ξεκινήσει να μαλακώνει βάζουμε το νερό με τον ζωμό, το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας ανά 5-10 λεπτά, για περίπου 35 λεπτά.

4

Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν και η σούπα μας δέσει, την περνάμε στο μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.

5

Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι.

6

Σε ένα τηγάνι καυτό με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τις γαρίδες.

7

Μόλις ψηθούν, αλατίζουμε και σβήνουμε με Tabasco Sauce.

8

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζέστη σούπα και από πάνω προσθέτουμε τις γαρίδες, άνηθο και λίγες σταγόνες Tabasco Sauce.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 πράσο
 ½ κρεμμύδι
 1 kg πατάτες καθαρισμένες (κομμένες σε κύβους)
 100 ml γάλα καρύδας
 8 γαρίδες κομμένες
 Νερό
 Ζωμό λαχανικών
 Αλάτι
 Τabasco Red Pepper Sauce
 Ελαιόλαδο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματα τους.

2

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

3

Όταν η πατάτα ξεκινήσει να μαλακώνει βάζουμε το νερό με τον ζωμό, το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας ανά 5-10 λεπτά, για περίπου 35 λεπτά.

4

Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν και η σούπα μας δέσει, την περνάμε στο μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.

5

Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι.

6

Σε ένα τηγάνι καυτό με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τις γαρίδες.

7

Μόλις ψηθούν, αλατίζουμε και σβήνουμε με Tabasco Sauce.

8

Σε ένα μπολ βάζουμε την ζέστη σούπα και από πάνω προσθέτουμε τις γαρίδες, άνηθο και λίγες σταγόνες Tabasco Sauce.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Πατατόσουπα με πράσο, γαρίδες και TABASCO® Sauce από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 26 times, 1 visits today)