Πικάντικη μακαρονάδα με Tagliatelle Classique La Molisana, κιμά και λουκάνικο chorizo από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης! Απλά ετοιμάσου να ξετρελαθείς! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά μας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει το ωμό του χρώμα.
Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να φτάσει ο κιμάς σε ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας. Ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Έπειτα, προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο, το νερό με τον ζωμό, το φύλλο δάφνης και το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Τα αφαιρούμε από το νερό με λαβίδες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά μας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει το ωμό του χρώμα.
Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να φτάσει ο κιμάς σε ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας. Ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Έπειτα, προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο, το νερό με τον ζωμό, το φύλλο δάφνης και το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Τα αφαιρούμε από το νερό με λαβίδες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!