Ψάχνεις πρωινό σνακ που θα σε...κρατήσει; 😉 Μόλις το βρήκες! Αυτό το πρωινό κέικ με Familia Berry Granola και γιαούρτι από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή θα σε χορτάσει ξεπερνώντας κάθε προσδοκία! 🍓 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, την μπλενταρισμένη γκρανόλα με την μαγειρική σόδα, το baking powder και λίγο αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ μαλακώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά.
Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και στο τέλος με μια σπάτουλα ανακατεύουμε τα μύρτιλα.
Λαδώνουμε ελαφρώς την φόρμα του κέικ, μεταφέρουμε το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ενώ πριν ξεφορμάρουμε, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Για την επικάλυψη, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το γιαούρτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη ένα λεπτό.
Γαρνίρουμε το κέικ με το μείγμα που δημιουργήσαμε, με μαρμελάδα και γκρανόλα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, την μπλενταρισμένη γκρανόλα με την μαγειρική σόδα, το baking powder και λίγο αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ μαλακώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά.
Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και στο τέλος με μια σπάτουλα ανακατεύουμε τα μύρτιλα.
Λαδώνουμε ελαφρώς την φόρμα του κέικ, μεταφέρουμε το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ενώ πριν ξεφορμάρουμε, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Για την επικάλυψη, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το γιαούρτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για ακόμη ένα λεπτό.
Γαρνίρουμε το κέικ με το μείγμα που δημιουργήσαμε, με μαρμελάδα και γκρανόλα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!