ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Λατρεύεις την Ιταλική κουζίνα; Αυτή η συνταγή ριζότο με μανιτάρια, Riso Gallo Arborio και Monini εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο τρούφας θα σε αφήσει άφωνο! Δες πιο κάτω τα υλικά 😉

Σερβίρει4 Μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτάΨήσιμο30 λεπτάΣυνολικός35 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 3 κ.σ. Monini Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο τρούφας
 ½ κιλό μανιτάρια
 1 κ.γ. θυμάρι
 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 φλ. λευκό κρασί
 2 φλ. ρύζι Riso Gallo Arborio
 7 φλ. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
 1 φλ. γάλα
 ¾ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
 1 κ.σ. βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο τρούφας σε υψηλή φωτιά. Όταν εξατμιστούν όλα τους τα υγρά, τα σοτάρουμε για ακόμα λίγο μέχρι να καραμελώσουν.

2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διαφανές και μαλακώσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

3

Ρίχνουμε το κρασί μέσα στην κατσαρόλα. Όταν εξατμιστεί ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου σταδιακά, μισό φλιτζάνι περίπου κάθε φορά. Ανακατεύουμε διαρκώς.

4

Όταν προσθέσουμε περίπου 7 φλιτζάνια ζωμό, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε το ριζότο για να δούμε πότε είναι έτοιμο. Οι κόκκοι πρέπει να είναι μαλακοί.

6

Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την παρμεζάνα και μία κουταλιά βούτυρο για άρωμα.

7

Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 3 κ.σ. Monini Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο τρούφας
 ½ κιλό μανιτάρια
 1 κ.γ. θυμάρι
 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 1 φλ. λευκό κρασί
 2 φλ. ρύζι Riso Gallo Arborio
 7 φλ. ζωμό κοτόπουλου ζεστό
 1 φλ. γάλα
 ¾ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
 1 κ.σ. βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο τρούφας σε υψηλή φωτιά. Όταν εξατμιστούν όλα τους τα υγρά, τα σοτάρουμε για ακόμα λίγο μέχρι να καραμελώσουν.

2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διαφανές και μαλακώσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

3

Ρίχνουμε το κρασί μέσα στην κατσαρόλα. Όταν εξατμιστεί ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου σταδιακά, μισό φλιτζάνι περίπου κάθε φορά. Ανακατεύουμε διαρκώς.

4

Όταν προσθέσουμε περίπου 7 φλιτζάνια ζωμό, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε το ριζότο για να δούμε πότε είναι έτοιμο. Οι κόκκοι πρέπει να είναι μαλακοί.

6

Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την παρμεζάνα και μία κουταλιά βούτυρο για άρωμα.

7

Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως!

Ριζότο μανιταριών με Riso Gallo Arborio, τυρί παρμεζάνα και Monini εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο τρούφας
(Visited 42 times, 1 visits today)