CategoryDifficultyBeginner

Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα ευωδιαστό ριζότο με θαλασσινά; 😉 Φτιάξε το στο σπίτι με Riso Gallo Arborio και ελαιόλαδο Monini και απόλαυσε το στο έπακρο! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
 3 κ.σ. Monini εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι
 2 κλωνάρια σέλινο
 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
 300 γρ. ρύζι Riso Gallo Arborio
 120 γρ. κρασί λευκό
 150 γρ. μύδια
 150 γρ. γαρίδες, χωρίς κέλυφος
 Ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητκό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.

2

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Ψήνουμε για 1 λεπτό την κάθε πλευρά, έτσι ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα τις αφαιρούμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη.

3

Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και το σέλινο και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

4

Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας το καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

6

Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.

7

Προσθέτουμε ζωμό (2 κουταλιές), ίσα ίσα να καλύψουμε το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί.

8

Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός (κρατάμε 1 κουταλιά ζωμό για τη συνέχεια). Η διαδικασία θα κρατήσει 15 περίπου λεπτά.

9

2-3 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία, προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια, και την τελευταία κουταλιά ζωμό.

10

Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.

11

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε δεντρολίβανο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
 3 κ.σ. Monini εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι
 2 κλωνάρια σέλινο
 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
 300 γρ. ρύζι Riso Gallo Arborio
 120 γρ. κρασί λευκό
 150 γρ. μύδια
 150 γρ. γαρίδες, χωρίς κέλυφος
 Ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Δεντρολίβανο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητκό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.

2

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Ψήνουμε για 1 λεπτό την κάθε πλευρά, έτσι ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα τις αφαιρούμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη.

3

Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και το σέλινο και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

4

Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

5

Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας το καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

6

Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.

7

Προσθέτουμε ζωμό (2 κουταλιές), ίσα ίσα να καλύψουμε το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί.

8

Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός (κρατάμε 1 κουταλιά ζωμό για τη συνέχεια). Η διαδικασία θα κρατήσει 15 περίπου λεπτά.

9

2-3 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία, προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια, και την τελευταία κουταλιά ζωμό.

10

Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.

11

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε δεντρολίβανο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ριζότο με Riso Gallo Arborio, θαλασσινά και ελαιόλαδο Monini
(Visited 19 times, 1 visits today)