Ποιος μπορεί να πει όχι σε ένα ευωδιαστό ριζότο με θαλασσινά; 😉 Φτιάξε το στο σπίτι με Riso Gallo Arborio και ελαιόλαδο Monini και απόλαυσε το στο έπακρο! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητκό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Ψήνουμε για 1 λεπτό την κάθε πλευρά, έτσι ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα τις αφαιρούμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και το σέλινο και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας το καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
Προσθέτουμε ζωμό (2 κουταλιές), ίσα ίσα να καλύψουμε το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί.
Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός (κρατάμε 1 κουταλιά ζωμό για τη συνέχεια). Η διαδικασία θα κρατήσει 15 περίπου λεπτά.
2-3 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία, προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια, και την τελευταία κουταλιά ζωμό.
Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε δεντρολίβανο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε ένα βαθύ αντικολητκό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Ψήνουμε για 1 λεπτό την κάθε πλευρά, έτσι ώστε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Έπειτα τις αφαιρούμε από τη φωτιά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και το σέλινο και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας το καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ.
Προσθέτουμε ζωμό (2 κουταλιές), ίσα ίσα να καλύψουμε το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί.
Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός (κρατάμε 1 κουταλιά ζωμό για τη συνέχεια). Η διαδικασία θα κρατήσει 15 περίπου λεπτά.
2-3 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία, προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια, και την τελευταία κουταλιά ζωμό.
Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε δεντρολίβανο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!