Εσύ έχεις δοκιμάσει το νέο μαύρο ρύζι ολικής άλεσης Riso Gallo Venere; Αν όχι, αυτή η συνταγή που σου προτείνει ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής με γαρίδες και σχοινόπρασο, είναι η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις 😉🍤 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ξύσμα από λάιμ και το ξύσμα από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε και το ρύζι μας.
Έπειτα, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε σιγά σιγά νερό ή ζωμό και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, ρίχνουμε τις γαρίδες και την πιπεριά.
Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, λίγο χυμό λάιμ και τέλος το βούτυρο.
Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το ξύσμα από λάιμ και το ξύσμα από το λεμόνι και τα ανακατεύουμε. Κρατάμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα, προσθέτουμε και το ρύζι μας.
Έπειτα, μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και σβήνουμε με κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε σιγά σιγά νερό ή ζωμό και ανακατεύουμε συνεχόμενα. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, ρίχνουμε τις γαρίδες και την πιπεριά.
Διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μυρωδικά, λίγο χυμό λάιμ και τέλος το βούτυρο.
Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!