CategoryDifficultyBeginner

Ρυζόγαλο με μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα 🍎 Το must γλυκό του Φθινοπώρου που θα γίνει το νέο addiction σου 😉🍁🥄 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
ΥΛΙΚΑ
 30 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα
 100 γρ. ρύζι καρναρόλι
 200 ml νερό
 600 ml γάλα
 140 γρ. ζάχαρη
 20 γρ. κόρν φλάουερ
 5 γρ. βανίλια extract
 1 γρ. μαστίχα
 2 φλούδες πορτοκάλι
 20 γρ. βούτυρο
 1 γρ. κανέλα αλεσμένη
 1 μήλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι μαζί με νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να το απορροφήσει.

2

Σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το γάλα (αφήνοντας 80 γρ. για το κορν φλάουερ), την βανίλια, την φλούδα, το πορτοκάλι και την μαστίχα.

3

Μεταφέρουμε το ρύζι στο γάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (7 λεπτά περίπου).

4

Προσθέτουμε το κορν φλάουερ που έχουμε ανακατέψει με το υπόλοιπο γάλα και μόλις δέσει αφαιρούμε από τη φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και την μισή μαρμελάδα.

5

Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε πυρέξ, κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

6

Σερβίρουμε στο μπολ, πασπαλίζουμε με κανέλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με το φρέσκο μήλο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 30 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα
 100 γρ. ρύζι καρναρόλι
 200 ml νερό
 600 ml γάλα
 140 γρ. ζάχαρη
 20 γρ. κόρν φλάουερ
 5 γρ. βανίλια extract
 1 γρ. μαστίχα
 2 φλούδες πορτοκάλι
 20 γρ. βούτυρο
 1 γρ. κανέλα αλεσμένη
 1 μήλο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι μαζί με νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να το απορροφήσει.

2

Σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το γάλα (αφήνοντας 80 γρ. για το κορν φλάουερ), την βανίλια, την φλούδα, το πορτοκάλι και την μαστίχα.

3

Μεταφέρουμε το ρύζι στο γάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (7 λεπτά περίπου).

4

Προσθέτουμε το κορν φλάουερ που έχουμε ανακατέψει με το υπόλοιπο γάλα και μόλις δέσει αφαιρούμε από τη φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και την μισή μαρμελάδα.

5

Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε πυρέξ, κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

6

Σερβίρουμε στο μπολ, πασπαλίζουμε με κανέλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με το φρέσκο μήλο.

Ρυζόγαλο με St.Dalfour Μήλο και Κανέλα από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 3 times, 1 visits today)