Ρυζόγαλο με μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα 🍎 Το must γλυκό του Φθινοπώρου που θα γίνει το νέο addiction σου 😉🍁🥄 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι μαζί με νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να το απορροφήσει.
Σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το γάλα (αφήνοντας 80 γρ. για το κορν φλάουερ), την βανίλια, την φλούδα, το πορτοκάλι και την μαστίχα.
Μεταφέρουμε το ρύζι στο γάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (7 λεπτά περίπου).
Προσθέτουμε το κορν φλάουερ που έχουμε ανακατέψει με το υπόλοιπο γάλα και μόλις δέσει αφαιρούμε από τη φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και την μισή μαρμελάδα.
Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε πυρέξ, κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σερβίρουμε στο μπολ, πασπαλίζουμε με κανέλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με το φρέσκο μήλο.
Ingredients
Directions
Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ρύζι μαζί με νερό και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να το απορροφήσει.
Σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το γάλα (αφήνοντας 80 γρ. για το κορν φλάουερ), την βανίλια, την φλούδα, το πορτοκάλι και την μαστίχα.
Μεταφέρουμε το ρύζι στο γάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (7 λεπτά περίπου).
Προσθέτουμε το κορν φλάουερ που έχουμε ανακατέψει με το υπόλοιπο γάλα και μόλις δέσει αφαιρούμε από τη φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και την μισή μαρμελάδα.
Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε πυρέξ, κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Σερβίρουμε στο μπολ, πασπαλίζουμε με κανέλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με το φρέσκο μήλο.