CategoryDifficultyBeginner

Καπνιστός σολομός, αβοκάντο και μέλι Τζιβέρτι. Μαζί, μπορούν να δημιουργήσουν την πιο δροσερή και γευστική σαλάτα που έχεις φάει ποτέ! Θα πεις όχι; 😉 Δες πιο κάτω πως να τη φτιάξεις!

Yields1 Serving
Prep Time15 minsTotal Time15 mins
ΥΛΙΚΑ
 125 γρ. baby ρόκα
 30 γρ. φυλλαράκια μαϊντανού
 200 γρ. καπνιστό σολομό
 2 αβοκάντο κομμένα σε μικρά κομμάτια
 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
 60 ml χυμό λεμονιού
 1 κ.σ. D&L μουστάρδα
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 2 σκελίδες σκόρδο
 4 κ.σ. GAEA Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
 Άσπρο και μαύρο σουσάμι
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Πλένουμε καλά την ρόκα και τα φυλλαράκια μαϊντανού και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.

2

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ρόκα, τον μαϊντανό καθώς και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.

4

Προσθέτουμε επίσης στο ίδιο μπολ τα κομμάτια αβοκάντο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον σολομό κομμένο σε φέτες.

5

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μέλι, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τον σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.

6

Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στο μεγάλο μπολ πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

7

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το σουσάμι.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 125 γρ. baby ρόκα
 30 γρ. φυλλαράκια μαϊντανού
 200 γρ. καπνιστό σολομό
 2 αβοκάντο κομμένα σε μικρά κομμάτια
 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
 60 ml χυμό λεμονιού
 1 κ.σ. D&L μουστάρδα
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 2 σκελίδες σκόρδο
 4 κ.σ. GAEA Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
 Άσπρο και μαύρο σουσάμι
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Πλένουμε καλά την ρόκα και τα φυλλαράκια μαϊντανού και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.

2

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την ρόκα, τον μαϊντανό καθώς και το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.

4

Προσθέτουμε επίσης στο ίδιο μπολ τα κομμάτια αβοκάντο, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον σολομό κομμένο σε φέτες.

5

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μέλι, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τον σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.

6

Προσθέτουμε το ντρέσινγκ στο μεγάλο μπολ πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

7

Τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το σουσάμι.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σαλάτα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και μέλι Τζιβέρτι
(Visited 503 times, 1 visits today)