ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Θες να έχεις full ενέργεια μετά το lunch break; Αυτή η θρεπτική σαλάτα με κοτόπουλο, γλυκοπατάτα, σπανάκι και ελαιόλαδο Ελιοχώρι θα σου δώσει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει1 Μερίδα
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο35 λεπτάΣυνολικός45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
 500 γρ. γλυκοπατάτες
 Φύλλα από σπανάκι
 6 ντοματίνια
 Άνηθο
 1 αγγούρι
 1 αβοκάντο
 200 γρ. κους-κους
 3 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Μαϊντανό
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και τις αφήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

3

Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, το βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

5

Στη συνέχεια, βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα και το αλατίζουμε καλά. Προσθέτουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να ψηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

6

Αμέσως μετά, κόβουμε το αγγούρι και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.

7

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε στη βάση το κους-κους και από πάνω τις λωρίδες κοτόπουλου.

8

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αβοκάντο, την γλυκοπατάτα, το αγγούρι, το σπανάκι τον άνηθο και τον μαϊντανό.

9

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο Ελιοχώρι.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
 500 γρ. γλυκοπατάτες
 Φύλλα από σπανάκι
 6 ντοματίνια
 Άνηθο
 1 αγγούρι
 1 αβοκάντο
 200 γρ. κους-κους
 3 κ.σ. ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Μαϊντανό

Directions

1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2

Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και τις αφήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.

3

Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

4

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, το βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

5

Στη συνέχεια, βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα και το αλατίζουμε καλά. Προσθέτουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να ψηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

6

Αμέσως μετά, κόβουμε το αγγούρι και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.

7

Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε στη βάση το κους-κους και από πάνω τις λωρίδες κοτόπουλου.

8

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αβοκάντο, την γλυκοπατάτα, το αγγούρι, το σπανάκι τον άνηθο και τον μαϊντανό.

9

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο Ελιοχώρι.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σαλάτα με κοτόπουλο, γλυκοπατάτα, σπανάκι και ελαιόλαδο Ελιοχώρι
(Visited 303 times, 1 visits today)