Honey mustard chicken salad με μέλι Τζιβέρτι 🥗🍯 Το πιο ελαφρύ, πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο για το αυριανό lunch break σου 😉 Τι περιμένεις; Τρέξε να το φτιάξεις! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
ΥΛΙΚΑ
 2 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
 2 αυγά
 100 γρ. αλεύρι
 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
 1 ρεπανάκι
 ¼ μάνγκο
 1 μαρούλι
 Λάδι για τηγάνισμα
 1 κ.σ. μαγιονέζα
 1 κ.γ. μουστάρδα
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.

2

Παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε σχήμα πεταλούδας και μετά σε μέτριες λωρίδες.

3

Αλατοπιπερώνουμε και πανάρουμε το κοτόπουλο μας ξεκινώντας από τα αυγά, αμέσως μετά με το αλεύρι και τέλος με την τριμμένη φριγανιά.

4

Το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά και στην συνέχεια το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

5

Για τη σαλάτα κόβουμε σε λεπτές φέτες το μαρούλι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

6

Έπειτα, κόβουμε το ρεπανάκι και το μάνγκο σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο ίδιο μπολ.

7

Για το dressing ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα και το μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

8

Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

9

Βάζουμε τη σαλάτα πάνω από το παναρισμένο κοτόπουλο και γαρνίρουμε με λευκό σουσάμι.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
 2 αυγά
 100 γρ. αλεύρι
 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
 1 ρεπανάκι
 ¼ μάνγκο
 1 μαρούλι
 Λάδι για τηγάνισμα
 1 κ.σ. μαγιονέζα
 1 κ.γ. μουστάρδα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.

2

Παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε σχήμα πεταλούδας και μετά σε μέτριες λωρίδες.

3

Αλατοπιπερώνουμε και πανάρουμε το κοτόπουλο μας ξεκινώντας από τα αυγά, αμέσως μετά με το αλεύρι και τέλος με την τριμμένη φριγανιά.

4

Το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά και στην συνέχεια το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

5

Για τη σαλάτα κόβουμε σε λεπτές φέτες το μαρούλι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

6

Έπειτα, κόβουμε το ρεπανάκι και το μάνγκο σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο ίδιο μπολ.

7

Για το dressing ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα και το μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

8

Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

9

Βάζουμε τη σαλάτα πάνω από το παναρισμένο κοτόπουλο και γαρνίρουμε με λευκό σουσάμι.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σαλάτα με κοτόπουλο, μουστάρδα και μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 6 times, 1 visits today)