ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Υπάρχει κενή θέση στο μενού της εβδομάδας σου; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει το πιο ελαφρύ και μεσογειακό addition! 😉 Αυτή η σαλάτα με τυρί μοτσαρέλα, κρουτόνια και ελαιόλαδο GAEA θα γίνει το No.1 γεύμα σου! ⭐️ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει2 Μερίδες
Προετοιμασία5 λεπτάΨήσιμο12 λεπτάΣυνολικός17 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 1 τυρί μοτσαρέλα
 2 φέτες ψωμί προζυμένιο/χωριάτικο
 20 ντοματίνια
 1 κ.σ. Sacla πέστο βασιλικού
 300 γρ. Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.σ. κουτρούβι
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Θρυμματίζουμε το ψωμί στο blender.

2

Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

3

Προσθέτουμε το θρυμματισμένο ψωμί και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να γίνει τραγανό. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

4

Αφαιρούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

5

Κόβουμε τα ντοματίνια από τη μέση και τα βάζουμε σε μέτριο μπολ μαζί με τα κρουτόν.

6

Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κουτρούβι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

7

Σερβίρουμε σε ελαφρώς βαθύ πιάτο και στο κέντρο βάζουμε την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες.

8

Γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 τυρί μοτσαρέλα
 2 φέτες ψωμί προζυμένιο/χωριάτικο
 20 ντοματίνια
 1 κ.σ. Sacla πέστο βασιλικού
 300 γρ. Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.σ. κουτρούβι
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Θρυμματίζουμε το ψωμί στο blender.

2

Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

3

Προσθέτουμε το θρυμματισμένο ψωμί και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να γίνει τραγανό. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

4

Αφαιρούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

5

Κόβουμε τα ντοματίνια από τη μέση και τα βάζουμε σε μέτριο μπολ μαζί με τα κρουτόν.

6

Προσθέτουμε το πέστο βασιλικού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κουτρούβι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

7

Σερβίρουμε σε ελαφρώς βαθύ πιάτο και στο κέντρο βάζουμε την μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες.

8

Γαρνίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σαλάτα με τυρί μοτσαρέλα, κρουτόνια και ελαιόλαδο GAEA από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 24 times, 1 visits today)