Έρχεται καλοκαίρι και ψάχνεις για δροσερά, ελαφριά γεύματα; Αυτή η θρεπτική σαλάτα με Farfalle ολικής άλεσης La Molisana, γαρίδες και αβοκάντο θα γίνει ο σύμμαχος στο διαιτολόγιο σου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια κατσαρόλα με ζεστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά.
Τα κρατάμε στη φωτιά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και αφού γίνουν Aldente τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσουν.
Έπειτα, ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και κόβουμε τον πολτό του σε κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια από το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το λεμόνι κομμένο σε τρίγωνα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μπολ τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, άφθονο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ρίχνουμε τα δροσισμένα ζυμαρικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και αμέσως μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τη σαλάτα μας να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια κατσαρόλα με ζεστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά.
Τα κρατάμε στη φωτιά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και αφού γίνουν Aldente τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσουν.
Έπειτα, ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και κόβουμε τον πολτό του σε κομμάτια.
Βάζουμε τα κομμάτια από το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το λεμόνι κομμένο σε τρίγωνα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μπολ τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, άφθονο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ρίχνουμε τα δροσισμένα ζυμαρικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και αμέσως μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τη σαλάτα μας να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!