Έρχεται καλοκαίρι και ψάχνεις για δροσερά, ελαφριά γεύματα; Αυτή η θρεπτική σαλάτα με Farfalle ολικής άλεσης La Molisana, γαρίδες και αβοκάντο θα γίνει ο σύμμαχος στο διαιτολόγιο σου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins
ΥΛΙΚΑ
 320 γρ. Farfalle Integrali La Molisana
 12 γαρίδες που έχουν ήδη ξεφλουδιστεί
 1 ώριμο αβοκάντο
 120 γρ. ντοματίνια
 ½ μη επεξεργασμένο λεμόνι
 Μαϊντανός
 4 κ.σ. GAEA έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 Aλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια κατσαρόλα με ζεστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά.

2

Τα κρατάμε στη φωτιά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και αφού γίνουν Aldente τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσουν.

3

Έπειτα, ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και κόβουμε τον πολτό του σε κομμάτια.

4

Βάζουμε τα κομμάτια από το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το λεμόνι κομμένο σε τρίγωνα και ανακατεύουμε.

5

Προσθέτουμε στο μπολ τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, άφθονο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

6

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

7

Ρίχνουμε τα δροσισμένα ζυμαρικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και αμέσως μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

8

Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τη σαλάτα μας να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 320 γρ. Farfalle Integrali La Molisana
 12 γαρίδες που έχουν ήδη ξεφλουδιστεί
 1 ώριμο αβοκάντο
 120 γρ. ντοματίνια
 ½ μη επεξεργασμένο λεμόνι
 Μαϊντανός
 4 κ.σ. GAEA έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 Aλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε μια κατσαρόλα με ζεστό αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά.

2

Τα κρατάμε στη φωτιά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία και αφού γίνουν Aldente τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί για να κρυώσουν.

3

Έπειτα, ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και κόβουμε τον πολτό του σε κομμάτια.

4

Βάζουμε τα κομμάτια από το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το λεμόνι κομμένο σε τρίγωνα και ανακατεύουμε.

5

Προσθέτουμε στο μπολ τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, άφθονο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

6

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό, τις αφήνουμε για 1 λεπτό και στραγγίζουμε. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

7

Ρίχνουμε τα δροσισμένα ζυμαρικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και αμέσως μετά προσθέτουμε τις γαρίδες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

8

Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε τη σαλάτα μας να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σαλάτα με Farfalle Integrali La Molisana, γαρίδες και αβοκάντο
(Visited 19 times, 1 visits today)