ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Είναι η σαλάτα του Καίσαρα ένα από τα αγαπημένα σου ελαφριά γεύματα; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου της δίνει μια ξεχωριστή πινελιά με τα ζυμαρικά Chifferini της Pasta Divella και κάνει την απόλαυση να...διπλασιάζεται! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Σερβίρει1 Μερίδα
Προετοιμασία11 λεπτάΨήσιμο13 λεπτάΣυνολικός24 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 60 γρ. Divella Chifferini
 5 καρδιές μαρουλιού
 1 φέτα άσπρο ψωμί
 ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
 ½ κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. βούτυρο
 50 γρ. παρμεζάνα
 1 κ.σ. μαγιονέζα D&L
 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
 1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
 1 κ.γ ξύδι
 4 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 φέτα μπέικον
 1 μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
 1 κ.σ. γιαούρτι
 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 Χυμό από ένα λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το dressing:
1

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τη μαγιονέζα, το τζίντζερ, τον άνηθο, 2 κ.σ ελαιόλαδο και το ξύδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστό.

Για το κοτόπουλο:
2

Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι κοτόπουλο και προσθέτουμε την πάπρικα και το γιαούρτι σε ένα μπολ. Έπειτα ανακατεύουμε.

3

Βάζουμε το κοτόπουλο στο μπολ και με τα χέρια μας απλώνουμε το γιαούρτι σε όλες τις πλευρές.

4

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

5

Αφού ζεσταθεί καλά ψήνουμε το μπούτι 6 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά στον φούρνο για ακόμα 4 λεπτά στους 180 βαθμούς.

6

Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Για τα κρουτόνια:
7

Κόβουμε το άσπρο ψωμί σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

8

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

9

Απλώνουμε τα κρουτόνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-8 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τα ζυμαρικά:
10

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν aldente (9 λεπτά).

Για το σερβίρισμα:
11

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μαρούλι, το μπέικον, το κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

12

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο τον χυμό λεμονιού για να δώσει φρεσκάδα στη σαλάτα μας.

13

Σερβίρουμε γαρνίροντας με extra παρμεζάνα και άνηθο!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 60 γρ. Divella Chifferini
 5 καρδιές μαρουλιού
 1 φέτα άσπρο ψωμί
 ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
 ½ κ.γ. ρίγανη
 1 κ.γ. βούτυρο
 50 γρ. παρμεζάνα
 1 κ.σ. μαγιονέζα D&L
 1 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
 1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
 1 κ.γ ξύδι
 4 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 φέτα μπέικον
 1 μπούτι κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο
 1 κ.σ. γιαούρτι
 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
 Χυμό από ένα λεμόνι
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το dressing:
1

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τη μαγιονέζα, το τζίντζερ, τον άνηθο, 2 κ.σ ελαιόλαδο και το ξύδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστό.

Για το κοτόπουλο:
2

Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι κοτόπουλο και προσθέτουμε την πάπρικα και το γιαούρτι σε ένα μπολ. Έπειτα ανακατεύουμε.

3

Βάζουμε το κοτόπουλο στο μπολ και με τα χέρια μας απλώνουμε το γιαούρτι σε όλες τις πλευρές.

4

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

5

Αφού ζεσταθεί καλά ψήνουμε το μπούτι 6 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά στον φούρνο για ακόμα 4 λεπτά στους 180 βαθμούς.

6

Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.

Για τα κρουτόνια:
7

Κόβουμε το άσπρο ψωμί σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

8

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

9

Απλώνουμε τα κρουτόνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-8 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τα ζυμαρικά:
10

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν aldente (9 λεπτά).

Για το σερβίρισμα:
11

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μαρούλι, το μπέικον, το κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

12

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο τον χυμό λεμονιού για να δώσει φρεσκάδα στη σαλάτα μας.

13

Σερβίρουμε γαρνίροντας με extra παρμεζάνα και άνηθο!

Σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο και ζυμαρικά Divella Chifferini από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 45 times, 1 visits today)