Είναι η σαλάτα του Καίσαρα ένα από τα αγαπημένα σου ελαφριά γεύματα; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου της δίνει μια ξεχωριστή πινελιά με τα ζυμαρικά Chifferini της Pasta Divella και κάνει την απόλαυση να...διπλασιάζεται! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τη μαγιονέζα, το τζίντζερ, τον άνηθο, 2 κ.σ ελαιόλαδο και το ξύδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστό.
Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι κοτόπουλο και προσθέτουμε την πάπρικα και το γιαούρτι σε ένα μπολ. Έπειτα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο μπολ και με τα χέρια μας απλώνουμε το γιαούρτι σε όλες τις πλευρές.
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αφού ζεσταθεί καλά ψήνουμε το μπούτι 6 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά στον φούρνο για ακόμα 4 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
Κόβουμε το άσπρο ψωμί σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα κρουτόνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-8 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν aldente (9 λεπτά).
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μαρούλι, το μπέικον, το κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο τον χυμό λεμονιού για να δώσει φρεσκάδα στη σαλάτα μας.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με extra παρμεζάνα και άνηθο!
Ingredients
Directions
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τη μαγιονέζα, το τζίντζερ, τον άνηθο, 2 κ.σ ελαιόλαδο και το ξύδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό για να γίνει πιο ρευστό.
Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι κοτόπουλο και προσθέτουμε την πάπρικα και το γιαούρτι σε ένα μπολ. Έπειτα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το κοτόπουλο στο μπολ και με τα χέρια μας απλώνουμε το γιαούρτι σε όλες τις πλευρές.
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Αφού ζεσταθεί καλά ψήνουμε το μπούτι 6 λεπτά από κάθε πλευρά και μετά στον φούρνο για ακόμα 4 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
Κόβουμε το άσπρο ψωμί σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα κρουτόνια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-8 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν aldente (9 λεπτά).
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μαρούλι, το μπέικον, το κοτόπουλο και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο τον χυμό λεμονιού για να δώσει φρεσκάδα στη σαλάτα μας.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με extra παρμεζάνα και άνηθο!