CategoryDifficultyBeginner

Σολομός στο φούρνο με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA! Ένα πιάτο τόσο νόστιμο, που θα το προσθέτεις στο μενού της εβδομάδας σου ξανά και ξανά! 😉 Δες πιο κάτω πως να το φτιάξεις!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 λίτρο νερό
 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 1 κ.σ. αλάτι
 800 γρ. σολομό, 4 φιλέτα χωρίς δέρμα
 2 κ.σ. GAEA εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
 1 σκ. σκόρδο
 Πιπέρι
 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
 1 κ.σ. άσπρο σουσάμι
 Ντοματίνια για σερβίρισμα
 Ρόκα για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη σόγια και το αλάτι. Βουτάμε τα φιλέτα σολομού στο μπολ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

3

Αφαιρούμε τα φιλέτα από το μπολ και με μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα στεγνώνουμε καλά.

4

Βάζουμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, το ένα φιλέτο δίπλα στο άλλο.

5

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το πιπέρι.

6

Με ένα πινέλο αλείφουμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από τα φιλέτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

7

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 λίτρο νερό
 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
 1 κ.σ. αλάτι
 800 γρ. σολομό, 4 φιλέτα χωρίς δέρμα
 2 κ.σ. GAEA εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
 1 σκ. σκόρδο
 Πιπέρι
 1 κ.σ. μαύρο σουσάμι
 1 κ.σ. άσπρο σουσάμι
 Ντοματίνια για σερβίρισμα
 Ρόκα για σερβίρισμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη σόγια και το αλάτι. Βουτάμε τα φιλέτα σολομού στο μπολ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.

3

Αφαιρούμε τα φιλέτα από το μπολ και με μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα στεγνώνουμε καλά.

4

Βάζουμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, το ένα φιλέτο δίπλα στο άλλο.

5

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το πιπέρι.

6

Με ένα πινέλο αλείφουμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από τα φιλέτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

7

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Σολομός στο φούρνο με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA
(Visited 131 times, 1 visits today)