ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Σούπα καρότο με Tabasco Red Pepper Sauce 🌶🔥 Ό,τι πιο healthy και...spicy θα μπορούσε να περιέχει το μενού της εβδομάδας σου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει4 Μερίδες
Προετοιμασία8 λεπτάΨήσιμο17 λεπτάΣυνολικός25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 300 γρ. καρότα
 80 γρ. σέλινο
 80 γρ. κρεμμύδι
 2 φύλλα δάφνη
 1200 ml ζωμό λαχανικών
 50 γρ. ελαιόλαδο
 8 σταγόνες Tabasco Red Pepper Sauce
 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
 2 κριτσίνια
 1 κ.σ. φρέσκια κρέμα
 3 φύλλα βασιλικού
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι σε κύβους.

2

Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

3

Προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με τη δάφνη και σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

4

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ, τον ζωμό λαχανικών, το tabasco, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

5

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.

6

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

7

Για πιο βελούδινη υφή περνάμε το μείγμα από σίτα και σερβίρουμε.

8

Γαρνίρουμε με τη φρέσκια κρέμα, λίγες σταγόνες tabasco, φύλλα βασιλικού και κριτσίνια.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 300 γρ. καρότα
 80 γρ. σέλινο
 80 γρ. κρεμμύδι
 2 φύλλα δάφνη
 1200 ml ζωμό λαχανικών
 50 γρ. ελαιόλαδο
 8 σταγόνες Tabasco Red Pepper Sauce
 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ
 2 κριτσίνια
 1 κ.σ. φρέσκια κρέμα
 3 φύλλα βασιλικού
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι σε κύβους.

2

Σε μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

3

Προσθέτουμε τα λαχανικά μαζί με τη δάφνη και σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

4

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ, τον ζωμό λαχανικών, το tabasco, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

5

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.

6

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

7

Για πιο βελούδινη υφή περνάμε το μείγμα από σίτα και σερβίρουμε.

8

Γαρνίρουμε με τη φρέσκια κρέμα, λίγες σταγόνες tabasco, φύλλα βασιλικού και κριτσίνια.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σούπα καρότο με TABASCO® Red Pepper Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 3 times, 1 visits today)