CategoryDifficultyBeginner

Pizza night στο σπίτι με την παρέα; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δίνει επιλογές! Vegetarian & Pepperoni σπιτικές πίτσες με TABASCO Sriracha Sauce για τους χορτοφάγους αλλά και για όσους δηλώνουν Pepperoni lovers! Δες πιο κάτω πως να τις φτιάξεις!

Yields6 Servings
Prep Time1 hrCook Time25 minsTotal Time1 hr 25 mins
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
 500 γρ. αλεύρι, σκληρό
 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 7 γρ. μαγιά
 700 ml νερό
 70 ml ελαιόλαδο
 1 αυγό
 ½ κ.σ. αλάτι
 ½ κ.σ. ζάχαρη
Για την σάλτσα:
 1 pomodoro Divella
 1 κ.γ ρίγανη
 3 κ.σ ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για την vegetarian:
 ½ μελιτζάνα
 ½ κολοκυθάκι
 1 κίτρινη πιπεριά
 1 κ.σ. καλαμπόκι
 1 μανιτάρι
 Τυρί μοτσαρέλα
 Tabasco Sriracha Sauce
Για την pepperoni:
 Πεπερόνι
 Τυρί μοτσαρέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
1

Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακή ζύμη.

3

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.

4

Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Αλευρώνουμε ένα πάγκο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μια προς μια τις ζύμες σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες

Για την πίτσα:
5

Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα. Παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης.

6

Προσθέτουμε τον συνδυασμό των υλικών για τις πίτσες που θα ετοιμάσουμε και τελειώνουμε με το τυρί.

7

Τοποθετούμε την ζύμη σε στρογγυλό ταψί και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
 500 γρ. αλεύρι, σκληρό
 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 7 γρ. μαγιά
 700 ml νερό
 70 ml ελαιόλαδο
 1 αυγό
 ½ κ.σ. αλάτι
 ½ κ.σ. ζάχαρη
Για την σάλτσα:
 1 pomodoro Divella
 1 κ.γ ρίγανη
 3 κ.σ ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για την vegetarian:
 ½ μελιτζάνα
 ½ κολοκυθάκι
 1 κίτρινη πιπεριά
 1 κ.σ. καλαμπόκι
 1 μανιτάρι
 Τυρί μοτσαρέλα
 Tabasco Sriracha Sauce
Για την pepperoni:
 Πεπερόνι
 Τυρί μοτσαρέλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
1

Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακή ζύμη.

3

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.

4

Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Αλευρώνουμε ένα πάγκο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μια προς μια τις ζύμες σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες

Για την πίτσα:
5

Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα. Παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης.

6

Προσθέτουμε τον συνδυασμό των υλικών για τις πίτσες που θα ετοιμάσουμε και τελειώνουμε με το τυρί.

7

Τοποθετούμε την ζύμη σε στρογγυλό ταψί και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σπιτικές πίτσες Vegetarian & Pepperoni με Tabasco Sriracha Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 115 times, 1 visits today)