Pizza night στο σπίτι με την παρέα; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δίνει επιλογές! Vegetarian & Pepperoni σπιτικές πίτσες με TABASCO Sriracha Sauce για τους χορτοφάγους αλλά και για όσους δηλώνουν Pepperoni lovers! Δες πιο κάτω πως να τις φτιάξεις!

Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακή ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.
Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Αλευρώνουμε ένα πάγκο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μια προς μια τις ζύμες σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες
Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα. Παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης.
Προσθέτουμε τον συνδυασμό των υλικών για τις πίτσες που θα ετοιμάσουμε και τελειώνουμε με το τυρί.
Τοποθετούμε την ζύμη σε στρογγυλό ταψί και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Στoν κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία λεία και μαλακή ζύμη.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.
Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Αλευρώνουμε ένα πάγκο και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μια προς μια τις ζύμες σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες
Σε ένα μπόλ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα. Παίρνουμε κουταλιές από τη σάλτσα και τις απλώνουμε στην επιφάνεια της κάθε ζύμης.
Προσθέτουμε τον συνδυασμό των υλικών για τις πίτσες που θα ετοιμάσουμε και τελειώνουμε με το τυρί.
Τοποθετούμε την ζύμη σε στρογγυλό ταψί και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!