Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins
ΥΛΙΚΑ
Για το σάντουιτς:
 1 κ.γ. TABASCO® Original Red Sauce
 2 αυγά
 2 κ.σ. βούτυρο
 2 φέτες ψωμί, κομμένο σε φέτες
 4 φέτες ζαμπόν
 2 φέτες τυρί Cheddar
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για τη σάλτσα του ζαμπόν:
 ½ φλιτζάνι TABASCO® Original Red Sauce
 4 κ.γ. καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα του ζαμπόν:
1

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τη σάλτσα TABASCO® μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το σάντουιτς:
2

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Απλώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να λιώσει.

3

Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά. Τα αφήνουμε να ψηθούν και χρησιμοποιώντας μια ανθεκτική στη θερμότητα λαστιχένια σπάτουλα, αρχίζουμε να ωθούμε τα αυγά προς το κέντρο του τηγανιού μακριά από τις άκρες.

4

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, περιστρέφοντας περιστασιακά τα αυγά προς τα μέσα και έπειτα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

5

Στη συνέχεια, απλώνουμε βούτυρο στη μια πλευρά κάθε μιας από τις φέτες του ψωμιού.

6

Στο ίδιο τηγάνι, τοποθετούμε το ψωμί με τις φέτες που περιέχουν βούτυρο προς τα κάτω. Σπρώχνουμε προσεκτικά και ελαφρά το ψωμί, κυλώντας το σε κυκλική κίνηση για λίγα δευτερόλεπτα για να απλώσει το βούτυρο ομοιόμορφα στο κάτω μέρος και να δημιουργήσει μια τέλεια κρούστα.

7

Προσθέτουμε αμέσως σε κάθε φέτα ψωμιού το τυρί Cheddar. Μόλις το τυρί λιώσει και το ψωμί πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι.

8

Έπειτα, βυθίζουμε το ζαμπόν στη σάλτσα TABASCO και το τοποθετούμε στο τηγάνι για να ζεσταθεί και στις δύο πλευρές. Το αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει.

9

Τέλος, τοποθετούμε σε ένα πιάτο τις φέτες ψωμιού μαζί με το τυρί. Βάζουμε πάνω από το ψωμί το ζαμπόν, τα αυγά, λίγες σταγόνες TABASCO® Original Red Sauce και τοποθετούμε στην κορυφή ακόμη μια φέτα ψωμιού.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το σάντουιτς:
 1 κ.γ. TABASCO® Original Red Sauce
 2 αυγά
 2 κ.σ. βούτυρο
 2 φέτες ψωμί, κομμένο σε φέτες
 4 φέτες ζαμπόν
 2 φέτες τυρί Cheddar
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για τη σάλτσα του ζαμπόν:
 ½ φλιτζάνι TABASCO® Original Red Sauce
 4 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη σάλτσα του ζαμπόν:
1

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με τη σάλτσα TABASCO® μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη.

Για το σάντουιτς:
2

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Απλώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι μέχρι να λιώσει.

3

Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά. Τα αφήνουμε να ψηθούν και χρησιμοποιώντας μια ανθεκτική στη θερμότητα λαστιχένια σπάτουλα, αρχίζουμε να ωθούμε τα αυγά προς το κέντρο του τηγανιού μακριά από τις άκρες.

4

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, περιστρέφοντας περιστασιακά τα αυγά προς τα μέσα και έπειτα τα αφαιρούμε από το τηγάνι.

5

Στη συνέχεια, απλώνουμε βούτυρο στη μια πλευρά κάθε μιας από τις φέτες του ψωμιού.

6

Στο ίδιο τηγάνι, τοποθετούμε το ψωμί με τις φέτες που περιέχουν βούτυρο προς τα κάτω. Σπρώχνουμε προσεκτικά και ελαφρά το ψωμί, κυλώντας το σε κυκλική κίνηση για λίγα δευτερόλεπτα για να απλώσει το βούτυρο ομοιόμορφα στο κάτω μέρος και να δημιουργήσει μια τέλεια κρούστα.

7

Προσθέτουμε αμέσως σε κάθε φέτα ψωμιού το τυρί Cheddar. Μόλις το τυρί λιώσει και το ψωμί πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι.

8

Έπειτα, βυθίζουμε το ζαμπόν στη σάλτσα TABASCO και το τοποθετούμε στο τηγάνι για να ζεσταθεί και στις δύο πλευρές. Το αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσει.

9

Τέλος, τοποθετούμε σε ένα πιάτο τις φέτες ψωμιού μαζί με το τυρί. Βάζουμε πάνω από το ψωμί το ζαμπόν, τα αυγά, λίγες σταγόνες TABASCO® Original Red Sauce και τοποθετούμε στην κορυφή ακόμη μια φέτα ψωμιού.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Τοστ με τυρί Cheddar, μπέικον και TABASCO® Sauce
(Visited 64 times, 1 visits today)