CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και φτιάχνει τρίγωνα με κρέμα και μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι χωρίς γλουτένη και πρόσθετη ζάχαρη! 🤤 Η γλυκιά πινελιά στο μενού της εβδομάδας σου 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time35 minsCook Time10 minsTotal Time45 mins
ΥΛΙΚΑ
 ½ κιλό φύλλο μπακλαβά
 1 μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 Ηλιέλαιο
 Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Για την κρέμα
 3 κρόκους αυγών
 40 γρ. ζάχαρη
 30 γρ. κορν φλάουρ
 1 βανίλια
 ½ λίτρο γάλα
 1 κύβο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τοποθετούμε το γάλα με την μισή ζάχαρη και τη βανίλια να βράσει ελαφρά στη φωτιά.

2

Σε ένα μπολ κτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ενώνουμε με χλιαρό γάλα.

3

Τα τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η κρέμα μας και μόλις δημιουργηθούν μπουρμπουλήθρες είναι έτοιμη.

4

Κόβουμε τα φύλλα σε ενάμιση εκατοστό πλάτος και προσθέτουμε ηλιέλαιο με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια.

5

Στην άκρη τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας κρέμα και μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι.

6

Κλείνουμε σε τρίγωνο σχήμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

7

Τέλος τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

8

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 ½ κιλό φύλλο μπακλαβά
 1 μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 Ηλιέλαιο
 Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Για την κρέμα
 3 κρόκους αυγών
 40 γρ. ζάχαρη
 30 γρ. κορν φλάουρ
 1 βανίλια
 ½ λίτρο γάλα
 1 κύβο βούτυρο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τοποθετούμε το γάλα με την μισή ζάχαρη και τη βανίλια να βράσει ελαφρά στη φωτιά.

2

Σε ένα μπολ κτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ενώνουμε με χλιαρό γάλα.

3

Τα τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε γρήγορα για να δέσει η κρέμα μας και μόλις δημιουργηθούν μπουρμπουλήθρες είναι έτοιμη.

4

Κόβουμε τα φύλλα σε ενάμιση εκατοστό πλάτος και προσθέτουμε ηλιέλαιο με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια.

5

Στην άκρη τοποθετούμε μια κουταλιά της σούπας κρέμα και μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι.

6

Κλείνουμε σε τρίγωνο σχήμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

7

Τέλος τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

8

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Τρίγωνα με κρέμα και μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 6 times, 1 visits today)