CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει στην κουζίνα του Food Stories πως να φτιάξεις στα γρήγορα φιλέτο κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες GAEA, σπανάκι και αρωματισμένο ελαιόλαδο GAEA με βασιλικό. Τώρα ξέρεις ποια είναι η απάντηση στο “Tι θα φάμε σήμερα” 😉

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
ΥΛΙΚΑ
 2 φιλέτα κοτόπουλο
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.σ. βούτυρο
  φλ. άσπρο κρασί
 1 κ.γ. D&L μουστάρδα
 ½ φλ. φρέσκα κρέμα
 1 φλ. σπανάκι
  φλ. λιαστές ντομάτες GAEA
 Αρωματισμένο ελαιόλαδο GAEA με βασιλικό.
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

2

Κόβουμε τα δύο φιλέτα στη μέση για να ψηθούν πιο γρήγορα.

3

Αφού ζεσταθεί καλά το τηγάνι προσθέτουμε τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο για να δώσει άρωμα.

4

Αφού ψηθούν τα φιλέτα (4-5 λεπτά) και από τις δύο πλευρές, τα αποσύρουμε από το τηγάνι.

5

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί για να μαζέψει όλες τις γεύσεις από το κοτόπουλο.

6

Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη κρέμα, το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες.

7

Προσθέτουμε και το κοτόπουλο για να απορροφήσει όλες τις γεύσεις.

8

Αφού δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε το βούτυρο και αρωματίζουμε με το ελαιόλαδο βασιλικού.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 φιλέτα κοτόπουλο
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.σ. βούτυρο
  φλ. άσπρο κρασί
 1 κ.γ. D&L μουστάρδα
 ½ φλ. φρέσκα κρέμα
 1 φλ. σπανάκι
  φλ. λιαστές ντομάτες GAEA
 Αρωματισμένο ελαιόλαδο GAEA με βασιλικό.
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

2

Κόβουμε τα δύο φιλέτα στη μέση για να ψηθούν πιο γρήγορα.

3

Αφού ζεσταθεί καλά το τηγάνι προσθέτουμε τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο για να δώσει άρωμα.

4

Αφού ψηθούν τα φιλέτα (4-5 λεπτά) και από τις δύο πλευρές, τα αποσύρουμε από το τηγάνι.

5

Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί για να μαζέψει όλες τις γεύσεις από το κοτόπουλο.

6

Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη κρέμα, το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες.

7

Προσθέτουμε και το κοτόπουλο για να απορροφήσει όλες τις γεύσεις.

8

Αφού δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε το βούτυρο και αρωματίζουμε με το ελαιόλαδο βασιλικού.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Φιλέτο κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες GAEA, σπανάκι και αρωματισμένο ελαιόλαδο GAEA με βασιλικό από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 101 times, 1 visits today)