ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Επιμένουμε θρεπτικά και...μεσογειακά 😉 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο φιλέτο μπακαλιάρου με ντοματίνια, ελιές και ελαιόλαδο Ελιοχώρι και να το απολαύσεις στο έπακρο! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει1 Μερίδα
Προετοιμασία12 λεπτάΨήσιμο20 λεπτάΣυνολικός32 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο μπακαλιάρου
 10 ντοματίνια
 2 φύλλα θυμάρι φρέσκο
 1 κ.γ μέλι
 1 κ.γ soy sauce
 3 κ.σ ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 6 ελιές μαύρες
 1 λεμόνι
 10 φύλλα μαϊντανό
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το soy sauce, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μέλι, 1 κ.σ ελαιόλαδο και 1 φύλλο θυμάρι. Ανακατεύουμε.

2

Έπειτα, βάζουμε το φιλέτο ψαριού στο μπόλ και μαρινάρουμε για 15-20 λεπτά.

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε το ψάρι σε ένα ταψάκι με όλη τη μαρινάδα.

4

Κόβουμε λεπτές φέτες το λεμόνι, το βάζουμε στο ταψάκι και προσθέτουμε ακόμα μια φέτα πάνω στο ψάρι. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

5

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο αφήνοντας το να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

6

Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και τις ελιές μαζί με το θυμάρι και το βούτυρο.

7

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

8

Για να σερβίρουμε, προσθέτουμε στο κάτω μέρος του πιάτου τα ντοματίνια και από πάνω το ψάρι. Τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο μπακαλιάρου
 10 ντοματίνια
 2 φύλλα θυμάρι φρέσκο
 1 κ.γ μέλι
 1 κ.γ soy sauce
 3 κ.σ ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 6 ελιές μαύρες
 1 λεμόνι
 10 φύλλα μαϊντανό
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το soy sauce, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το μέλι, 1 κ.σ ελαιόλαδο και 1 φύλλο θυμάρι. Ανακατεύουμε.

2

Έπειτα, βάζουμε το φιλέτο ψαριού στο μπόλ και μαρινάρουμε για 15-20 λεπτά.

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε το ψάρι σε ένα ταψάκι με όλη τη μαρινάδα.

4

Κόβουμε λεπτές φέτες το λεμόνι, το βάζουμε στο ταψάκι και προσθέτουμε ακόμα μια φέτα πάνω στο ψάρι. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά.

5

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο αφήνοντας το να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

6

Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και τις ελιές μαζί με το θυμάρι και το βούτυρο.

7

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

8

Για να σερβίρουμε, προσθέτουμε στο κάτω μέρος του πιάτου τα ντοματίνια και από πάνω το ψάρι. Τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Φιλέτο μπακαλιάρου με ντοματίνια, ελιές και ελαιόλαδο Ελιοχώρι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 174 times, 1 visits today)