CategoryDifficultyBeginner

Ψάχνεις την τέλεια πρόταση για ένα λαχταριστό, γρήγορο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά γεύμα; 😉 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και φτιάχνει φιλέτο σολομού με το νέο μαύρο ρύζι ολικής άλεσης Riso Gallo Rustico! Μια δοκιμή αρκεί για να το αγαπήσεις! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time15 minsTotal Time25 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο σολομού
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. σόγια
 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
 1 κ.γ. μέλι
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
  φλ. Riso Gallo Rustico
 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
 1 φλ. ζωμό λαχανικών
 Ρόκα για γαρνίρισμα
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε το ρύζι μέσα στο ζωμό για περίπου 15 λεπτά.

2

Περνάμε από κόσκινο το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.

3

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

4

Μόλις ζεσταθεί καλά απλώνουμε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζουμε με τα χέρια για λίγα δευτερόλεπτα.

5

Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη.

6

Προσθέτουμε στο τηγάνι την σόγια, το σκόρδο, το μέλι, το τζίντζερ και το βούτυρο και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τη σάλτσα στον σολομό για 3-4 λεπτά.

7

Αφαιρούμε από το τηγάνι το σολομό και προσθέτουμε το ρύζι μαζί με το φρέσκο θυμάρι.

8

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σαν βάση το ρύζι και από πάνω το σολομό.

9

Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 φιλέτο σολομού
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. σόγια
 1 κ.γ τζίντζερ τριμμένο
 1 κ.γ. μέλι
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κ.γ. βούτυρο ανάλατο
  φλ. Riso Gallo Rustico
 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
 1 φλ. ζωμό λαχανικών
 Ρόκα για γαρνίρισμα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε το ρύζι μέσα στο ζωμό για περίπου 15 λεπτά.

2

Περνάμε από κόσκινο το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη.

3

Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

4

Μόλις ζεσταθεί καλά απλώνουμε το σολομό με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζουμε με τα χέρια για λίγα δευτερόλεπτα.

5

Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη.

6

Προσθέτουμε στο τηγάνι την σόγια, το σκόρδο, το μέλι, το τζίντζερ και το βούτυρο και με ένα κουτάλι περιχύνουμε τη σάλτσα στον σολομό για 3-4 λεπτά.

7

Αφαιρούμε από το τηγάνι το σολομό και προσθέτουμε το ρύζι μαζί με το φρέσκο θυμάρι.

8

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σαν βάση το ρύζι και από πάνω το σολομό.

9

Γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας.

Φιλέτο σολομού με ρύζι Riso Gallo Venere Rustico από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 43 times, 1 visits today)