Ο πρώτος μήνας του χρόνου σε βρίσκει με στόχους για ισορροπημένη διατροφή; 😉 Αυτή η συνταγή του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου με φιλέτο σολομού, GAEA dressing μουστάρδας και σαλάτα από μάνγκο θα σε βοηθήσει να τους πετύχεις 🥗🥭 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
Τοποθετούμε μέσα σε αυτό τα φιλέτα σολομού με το δέρμα τους να ακουμπάει το τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα σολομού, προσθέτουμε το βούτυρο και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Παράλληλα κόβουμε το αβοκάντο, το μάνγκο και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κ.σ. dressing μουστάρδας και ανακατεύουμε.
Μόλις βγάλουμε τα φιλέτα από το φούρνο τους ρίχνουμε από πάνω το dressing.
Σερβίρουμε στη βάση του πιάτου την σαλάτα, βάζουμε από πάνω τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με όλο το dressing που υπάρχει στο τηγάνι.
Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.
Ingredients
Directions
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.
Τοποθετούμε μέσα σε αυτό τα φιλέτα σολομού με το δέρμα τους να ακουμπάει το τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα σολομού, προσθέτουμε το βούτυρο και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Παράλληλα κόβουμε το αβοκάντο, το μάνγκο και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κ.σ. dressing μουστάρδας και ανακατεύουμε.
Μόλις βγάλουμε τα φιλέτα από το φούρνο τους ρίχνουμε από πάνω το dressing.
Σερβίρουμε στη βάση του πιάτου την σαλάτα, βάζουμε από πάνω τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με όλο το dressing που υπάρχει στο τηγάνι.
Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.