CategoryDifficultyBeginner

Ο πρώτος μήνας του χρόνου σε βρίσκει με στόχους για ισορροπημένη διατροφή; 😉 Αυτή η συνταγή του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου με φιλέτο σολομού, GAEA dressing μουστάρδας και σαλάτα από μάνγκο θα σε βοηθήσει να τους πετύχεις 🥗🥭 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time10 minsCook Time12 minsTotal Time22 mins
ΥΛΙΚΑ
 4 κ.σ. GAEA dressing μουστάρδας
 ½ μάνγκο
 2 φιλέτα σολομού
 1 αβοκάντο
 20 φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ κόκκινη πιπεριά
 1 κ.γ. βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.

2

Τοποθετούμε μέσα σε αυτό τα φιλέτα σολομού με το δέρμα τους να ακουμπάει το τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3 λεπτά.

3

Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα σολομού, προσθέτουμε το βούτυρο και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.

4

Παράλληλα κόβουμε το αβοκάντο, το μάνγκο και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

5

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κ.σ. dressing μουστάρδας και ανακατεύουμε.

6

Μόλις βγάλουμε τα φιλέτα από το φούρνο τους ρίχνουμε από πάνω το dressing.

7

Σερβίρουμε στη βάση του πιάτου την σαλάτα, βάζουμε από πάνω τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με όλο το dressing που υπάρχει στο τηγάνι.

8

Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 4 κ.σ. GAEA dressing μουστάρδας
 ½ μάνγκο
 2 φιλέτα σολομού
 1 αβοκάντο
 20 φύλλα φρέσκο κόλιανδρο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 ½ κόκκινη πιπεριά
 1 κ.γ. βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι.

2

Τοποθετούμε μέσα σε αυτό τα φιλέτα σολομού με το δέρμα τους να ακουμπάει το τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3 λεπτά.

3

Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα σολομού, προσθέτουμε το βούτυρο και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.

4

Παράλληλα κόβουμε το αβοκάντο, το μάνγκο και την πιπεριά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

5

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, 1 κ.σ. dressing μουστάρδας και ανακατεύουμε.

6

Μόλις βγάλουμε τα φιλέτα από το φούρνο τους ρίχνουμε από πάνω το dressing.

7

Σερβίρουμε στη βάση του πιάτου την σαλάτα, βάζουμε από πάνω τα φιλέτα και τα περιχύνουμε με όλο το dressing που υπάρχει στο τηγάνι.

8

Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου.

Φιλέτο σολομού με GAEA dressing μουστάρδας και σαλάτα από μάνγκο από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 7 times, 1 visits today)