CategoryDifficultyIntermediate

Δεν ξέρεις τι να προσθέσεις στο χειμωνιάτικο μενού της εβδομάδας σου; 😉 Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής σου δείχνει πως να φτιάξεις λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες με πουρέ πατάτας και λιαστές ντομάτες από Sacla για το τέλειο δείπνο! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time25 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 25 mins
ΥΛΙΚΑ
 2 χοιρινές μπριζόλες
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κλωναράκι θυμάρι για τον πουρέ
 3 πατάτες βρασμένες μέτριου μεγέθους
 20 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη του βουνού
 5 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες SACLA
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι.

2

Ακολούθως, προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τσιγαρίζουμε και από τις 2 πλευρές.

3

Τοποθετούμε τις μπριζόλες σκεπασμένες σε προθερμασμένο φούρνο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

4

Έπειτα, σε ένα μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, το βούτυρο αφού τον έχουμε λιώσει, την ρίγανη, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

5

Λιώνουμε τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά με ένα πιρούνι.

6

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο και τις σερβίρουμε με λιαστές ντομάτες και τον πουρέ πατάτας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 χοιρινές μπριζόλες
 1 σκελίδα σκόρδο
 1 κλωναράκι θυμάρι για τον πουρέ
 3 πατάτες βρασμένες μέτριου μεγέθους
 20 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη του βουνού
 5 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες SACLA
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι.

2

Ακολούθως, προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τσιγαρίζουμε και από τις 2 πλευρές.

3

Τοποθετούμε τις μπριζόλες σκεπασμένες σε προθερμασμένο φούρνο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

4

Έπειτα, σε ένα μπολ προσθέτουμε τις πατάτες, το βούτυρο αφού τον έχουμε λιώσει, την ρίγανη, τις λιαστές ντομάτες, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

5

Λιώνουμε τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά με ένα πιρούνι.

6

Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο και τις σερβίρουμε με λιαστές ντομάτες και τον πουρέ πατάτας.

Χοιρινές μπριζόλες με πουρέ ριγανάτης πατάτας και λιαστές ντομάτες SACLA από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 24 times, 1 visits today)