ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Οι τελευταίες μέρες του χρόνου κρύβουν εκπλήξεις! 🎄✨ Αυτή η Χριστουγεννιάτικη πίτα με τυρί brie και μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα για γέμιση, θα σε κάνει να...το πιστέψεις 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει6 Μερίδες
Προετοιμασία25 λεπτάΨήσιμο35 λεπτάΣυνολικός1 hr
ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. μαρμελάδα St. Dalfour Μήλο και Κανέλα
 1 φύλλο σφολιάτα
 125 γρ. τυρί μπρι
 50 γρ. τυρί κατσικίσιο
 10 σταφίδες
 1 κρόκο αυγού
 Λίγο βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Μοιράζουμε τη σφολιάτα μας στη μέση, κάθετα.

2

Σε ενα αντικολλητικό ταψί βάζουμε τη μισή μας σφολιάτα.

3

Βουτυρώνουμε την σφολιάτα μας, βάζουμε τα μισά μας τυριά, την μαρμελάδα και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.

4

Βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας, τα καλουπώνουμε όμορφα και χαράζουμε την σφολιάτα μας ομοιόμορφα.

5

Βουτυρώνουμε και προσθέτουμε με ένα πινέλο τον κρόκο αυγού.

6

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 200 γρ. μαρμελάδα St. Dalfour Μήλο και Κανέλα
 1 φύλλο σφολιάτα
 125 γρ. τυρί μπρι
 50 γρ. τυρί κατσικίσιο
 10 σταφίδες
 1 κρόκο αυγού
 Λίγο βούτυρο λιωμένο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Μοιράζουμε τη σφολιάτα μας στη μέση, κάθετα.

2

Σε ενα αντικολλητικό ταψί βάζουμε τη μισή μας σφολιάτα.

3

Βουτυρώνουμε την σφολιάτα μας, βάζουμε τα μισά μας τυριά, την μαρμελάδα και από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.

4

Βάζουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας, τα καλουπώνουμε όμορφα και χαράζουμε την σφολιάτα μας ομοιόμορφα.

5

Βουτυρώνουμε και προσθέτουμε με ένα πινέλο τον κρόκο αυγού.

6

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Χριστουγεννιάτικη πίτα με τυρί brie και μαρμελάδα St.Dalfour Μήλο και Κανέλα από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 56 times, 1 visits today)