CategoryDifficultyBeginner

Οι επιλογές για το Σαρακοστιανό τραπέζι ίσως φαντάζουν λίγο περιορισμένες! Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου αποδεικνύει το αντίθετο 😉 Λίγη φαντασία, απλά υλικά και φυσικά η καλύτερη διάθεση είναι όλα όσα θα χρειαστείς για να φτιάξεις το πιο απολαυστικό χταπόδι στην κατσαρόλα με TABASCO® Sriracha Sauce 🌶

Yields3 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hr 30 minsTotal Time1 hr 40 mins
ΥΛΙΚΑ
 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
 6 κόκκινα κρεμμύδια
 1 σκ. σκόρδο
 1 ντομάτα ώριμη κομμένη στη μέση
 ½ φλ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. ξύδι βαλσαμικό
 ½ φλ. κρασί γλυκό κόκκινο
 ½ φλ. κονιάκ
 1 φύλλο δάφνης
 2 κ.σ. Tabasco Sriracha Sauce
 1 κ.σ. μέλι
 5 φύλλα δυόσμο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

2

Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα, τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον δυόσμο.

4

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 1 ώρα. Το χταπόδι θα απορροφήσει όλες τις μυρωδιές και γεύσεις.

5

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ακόμη λίγο Tabasco Sriracha Sauce.

6

Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο
 6 κόκκινα κρεμμύδια
 1 σκ. σκόρδο
 1 ντομάτα ώριμη κομμένη στη μέση
 ½ φλ. ελαιόλαδο
 ½ φλ. ξύδι βαλσαμικό
 ½ φλ. κρασί γλυκό κόκκινο
 ½ φλ. κονιάκ
 1 φύλλο δάφνης
 2 κ.σ. Tabasco Sriracha Sauce
 1 κ.σ. μέλι
 5 φύλλα δυόσμο
 Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.

2

Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα, τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον δυόσμο.

4

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει για 1 ώρα. Το χταπόδι θα απορροφήσει όλες τις μυρωδιές και γεύσεις.

5

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ακόμη λίγο Tabasco Sriracha Sauce.

6

Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Χταπόδι με TABASCO® Sriracha Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 13 times, 1 visits today)