Αν αγαπάς τα θαλασσινά, τότε αυτή τη συνταγή με χταπόδι, σπαράγγια και ελαιόλαδο Ελιοχώρι, πρέπει να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Σερβίρει4 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο1 hrΣυνολικός1 hr 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
 1 κιλό χταπόδι
 ½ κιλό σπαράγγια
 ½ φλ. άσπρο κρασί
 ½ φλ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
 Αλάτι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

2

Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα (χωρίς νερό) και το αχνίζουμε με το νερό που βγάζει. Προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό σταδιακά, και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα. Έπειτα το αφαιρούμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε κομμάτια.

3

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες.

4

Μόλις πάρουν μία βράση τα λαχανικά μας προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι μαζί με λίγο από τον ζωμό του.

5

Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλάτι, το πιπέρι και τα σπαράγγια και τα αφήνουμε στη φωτιά για περίπου μισή ώρα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

6

Βάζουμε το χταπόδι σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε με σπαράγγια!

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 κιλό χταπόδι
 ½ κιλό σπαράγγια
 ½ φλ. άσπρο κρασί
 ½ φλ. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

2

Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα (χωρίς νερό) και το αχνίζουμε με το νερό που βγάζει. Προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό σταδιακά, και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα. Έπειτα το αφαιρούμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε κομμάτια.

3

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες.

4

Μόλις πάρουν μία βράση τα λαχανικά μας προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι μαζί με λίγο από τον ζωμό του.

5

Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλάτι, το πιπέρι και τα σπαράγγια και τα αφήνουμε στη φωτιά για περίπου μισή ώρα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

6

Βάζουμε το χταπόδι σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε με σπαράγγια!

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Χταπόδι στο φούρνο με σπαράγγια και ελαιόλαδο Ελιοχώρι
(Visited 67 times, 1 visits today)