Αν αγαπάς τα θαλασσινά, τότε αυτή τη συνταγή με χταπόδι, σπαράγγια και ελαιόλαδο Ελιοχώρι, πρέπει να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα (χωρίς νερό) και το αχνίζουμε με το νερό που βγάζει. Προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό σταδιακά, και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα. Έπειτα το αφαιρούμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Μόλις πάρουν μία βράση τα λαχανικά μας προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι μαζί με λίγο από τον ζωμό του.
Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλάτι, το πιπέρι και τα σπαράγγια και τα αφήνουμε στη φωτιά για περίπου μισή ώρα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Βάζουμε το χταπόδι σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε με σπαράγγια!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπαράγγια. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα (χωρίς νερό) και το αχνίζουμε με το νερό που βγάζει. Προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό σταδιακά, και το αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα. Έπειτα το αφαιρούμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Μόλις πάρουν μία βράση τα λαχανικά μας προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι μαζί με λίγο από τον ζωμό του.
Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλάτι, το πιπέρι και τα σπαράγγια και τα αφήνουμε στη φωτιά για περίπου μισή ώρα, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Βάζουμε το χταπόδι σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε με σπαράγγια!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!