CategoryDifficultyIntermediate

Το βλέπεις και λιγουρεύεσαι! Triffle με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και φράουλες από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης, για τις στιγμές που το γλυκό είναι η πιο έκτακτη ανάγκη σου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields12 Servings
Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
 4 αυγά
 230 γρ. ζάχαρη
 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 170 γρ. αλεύρι
Για την κρέμα custard
 1 ¼ λίτρο γάλα
 250 ml κρέμα γάλακτος
 110 γρ. corn flour
 1 κ.γ. βανίλια
 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
 90 γρ. ζάχαρη
Για να φτιάξουμε το Triffle
 300 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour βατόμουρο
 100 ml κονιάκ
 700 κατεψυγμένα φρούτα δάσους
 Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
 500 γρ. φράουλες κομμένες
 20 ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.

Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι
2

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από το ταψί.

Για να φτιάξουμε την κρέμα custard
4

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το corn flour, τη βανίλια, το αυγό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το corn flour στο μείγμα.

5

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για να φτιάξουμε το trifle
6

Κόβουμε το παντεσπάνι σε φέτες. Αλείφουμε με μαρμελάδα την κάθε φέτα παντεσπάνι και φτιάχνουμε σάντουιτς με δύο φέτες. Κόβουμε τα σάντουιτς στα 2 και βάζουμε 2 κομμάτια στην πιατέλα σερβιρίσματος.

7

Με ένα κουτάλι ραντίζουμε κάθε κομμάτι με λίγο κονιάκ. Από πάνω ρίχνουμε λίγα φρούτα δάσους, λίγη ζάχαρη (προαιρετικά), λίγα αμύγδαλα και τέλος την custard. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία με δυο φορές.

8

Τελειώνουμε το trifle με μια στρώση κρέμα custard. Διακοσμούμε την επιφάνεια της κρέμας με τις κομμένες φράουλες και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

9

Το αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
 4 αυγά
 230 γρ. ζάχαρη
 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 170 γρ. αλεύρι
Για την κρέμα custard
 1 ¼ λίτρο γάλα
 250 ml κρέμα γάλακτος
 110 γρ. corn flour
 1 κ.γ. βανίλια
 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
 90 γρ. ζάχαρη
Για να φτιάξουμε το Triffle
 300 γρ. μαρμελάδα St.Dalfour βατόμουρο
 100 ml κονιάκ
 700 κατεψυγμένα φρούτα δάσους
 Λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
 50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
 500 γρ. φράουλες κομμένες
 20 ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.

Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι
2

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από το ταψί.

Για να φτιάξουμε την κρέμα custard
4

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το corn flour, τη βανίλια, το αυγό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το corn flour στο μείγμα.

5

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Για να φτιάξουμε το trifle
6

Κόβουμε το παντεσπάνι σε φέτες. Αλείφουμε με μαρμελάδα την κάθε φέτα παντεσπάνι και φτιάχνουμε σάντουιτς με δύο φέτες. Κόβουμε τα σάντουιτς στα 2 και βάζουμε 2 κομμάτια στην πιατέλα σερβιρίσματος.

7

Με ένα κουτάλι ραντίζουμε κάθε κομμάτι με λίγο κονιάκ. Από πάνω ρίχνουμε λίγα φρούτα δάσους, λίγη ζάχαρη (προαιρετικά), λίγα αμύγδαλα και τέλος την custard. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία με δυο φορές.

8

Τελειώνουμε το trifle με μια στρώση κρέμα custard. Διακοσμούμε την επιφάνεια της κρέμας με τις κομμένες φράουλες και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

9

Το αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να σερβίρουμε.

Αγγλικό Trifle με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 186 times, 1 visits today)