CategoryDifficultyIntermediate
Yields8 Servings
Prep Time25 minsCook Time1 hr 10 minsTotal Time1 hr 35 mins
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την βάση:
 100 γρ. Familia Berry Granola
 100 γρ. μπισκότα digestive
 110 γρ. λιωμένο βούτυρο
Υλικά για την σάλτσα:
 200 γρ. μούρα
 100 γρ. ζάχαρη
 Χυμό από ½ λεμόνι
Υλικά για την κρέμα
 475 γρ. τυρί κρέμα
 4 αυγά
 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
 3 κ.σ. corn flour
 300 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά θρυμματίζουμε την γκρανόλα με τα μπισκότα στο μίξερ.

2

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της βάσης μας.

3

Τα βάζουμε στο ταψί και τα πιέζουμε ομοιόμορφα για να δημιουργηθεί η βάση μας.

4

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

5

Σ’ ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε συνεχώς.

6

Μόλις η σάλτσα μας δέσει, αφαιρούμε από την φωτιά.

7

Για την κρέμα, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

8

Στρώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση μας.

9

Μαγειρεύουμε το cheesecake σε μπεν μαρί στον φούρνο για 1 ώρα στους 150 βαθμούς.

10

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα, γκρανόλα και λίγα φρέσκα φρούτα.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για την βάση:
 100 γρ. Familia Berry Granola
 100 γρ. μπισκότα digestive
 110 γρ. λιωμένο βούτυρο
Υλικά για την σάλτσα:
 200 γρ. μούρα
 100 γρ. ζάχαρη
 Χυμό από ½ λεμόνι
Υλικά για την κρέμα
 475 γρ. τυρί κρέμα
 4 αυγά
 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
 3 κ.σ. corn flour
 300 γρ. ζάχαρη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αρχικά θρυμματίζουμε την γκρανόλα με τα μπισκότα στο μίξερ.

2

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της βάσης μας.

3

Τα βάζουμε στο ταψί και τα πιέζουμε ομοιόμορφα για να δημιουργηθεί η βάση μας.

4

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

5

Σ’ ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε συνεχώς.

6

Μόλις η σάλτσα μας δέσει, αφαιρούμε από την φωτιά.

7

Για την κρέμα, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

8

Στρώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση μας.

9

Μαγειρεύουμε το cheesecake σε μπεν μαρί στον φούρνο για 1 ώρα στους 150 βαθμούς.

10

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα, γκρανόλα και λίγα φρέσκα φρούτα.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Baked cheesecake με Familia Berry Granola και μούρα από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 36 times, 1 visits today)