Μύρισαν Χριστούγεννα και ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου έχει στολίσει στην κουζίνα του Food Stories το πιο ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σφολιάτα και μαρμελάδα St.Dalfour Φράουλα 🎄🍓 Δες πιο κάτω πως να το φτιάξεις!

Βάζουμε τη σφολιάτα 3 ώρες στο ψυγείο να μαλακώσει χωρίς να ξεπαγώσει.
Κόβουμε και τις δυό σφολιάτες σε σχήμα δέντρου και ακόμη ένα κομμάτι αστεράκι για την κορυφή.
Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σε ταψί με λαδόκολλα.
Απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα χαλεπιανά.
Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι σφολιάτα από πάνω και πιέζουμε ελαφρώς.
Ξεκινώντας από κάτω, κόβουμε με ένα μαχαίρι οριζόντιες λωρίδες δημιουργώντας τα κλαδιά του δέντρου φτάνοντας μέχρι επάνω.
Πιάνουμε με τα χέρια την κάθε λωρίδα και την στριφογυρνάμε ενάμιση φορά.
Τοποθετούμε το αστεράκι σφολιάτα στην κορυφή του δέντρου.
Χτυπάμε το αυγό σε μπολάκι και με το πινέλο απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Αφήνουμε 5 λεπτά το ταψί στον πάγκο και μεταφέρουμε το δέντρο σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε τη σφολιάτα 3 ώρες στο ψυγείο να μαλακώσει χωρίς να ξεπαγώσει.
Κόβουμε και τις δυό σφολιάτες σε σχήμα δέντρου και ακόμη ένα κομμάτι αστεράκι για την κορυφή.
Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σε ταψί με λαδόκολλα.
Απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα χαλεπιανά.
Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι σφολιάτα από πάνω και πιέζουμε ελαφρώς.
Ξεκινώντας από κάτω, κόβουμε με ένα μαχαίρι οριζόντιες λωρίδες δημιουργώντας τα κλαδιά του δέντρου φτάνοντας μέχρι επάνω.
Πιάνουμε με τα χέρια την κάθε λωρίδα και την στριφογυρνάμε ενάμιση φορά.
Τοποθετούμε το αστεράκι σφολιάτα στην κορυφή του δέντρου.
Χτυπάμε το αυγό σε μπολάκι και με το πινέλο απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Αφήνουμε 5 λεπτά το ταψί στον πάγκο και μεταφέρουμε το δέντρο σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!