Το Food Stories κλείνει 2 χρόνια και οι σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου και Γιάννης Γιαγκουλής τα γιορτάζουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο 🎂🥳 Eνώνουν λοιπόν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν παρέα ένα λαχταριστό Black Forest Birthday Cake με τα νέα προϊόντα Rude Health Low Sugar Granola και Rude Health Almond Drink Organic 🤤 Αν έχεις κι εσύ σύντομα γενέθλια, μην χάσεις την ευκαιρία! Δες την συνταγή πιο κάτω 😉

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε λαδόκολλα στην βάση από τα ταψάκια μας και βουτυρώνουμε τα τοιχώματα ελαφριά.
Λιώνουμε τα 75 γρ. κουβερτούρα με τον αλατισμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο μίξερ λιώνουμε την Rude Health Low Sugar Granola. Έπειτα, την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το κακάο, την μαγειρική σόδα και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι. Έπειτα ομογενοποιούμε τα 3 μείγματα, δηλαδή την λιωμένη σοκολάτα, τα αυγά με το γιαούρτι και τα ξηρά υλικά μαζί.
Προσθέτουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας έτσι ώστε να μην έχει σβόλους.
Χωρίζουμε το μείγμα στα ταψάκια μας και ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν περάσουν 20 λεπτά αλλάζουμε θέση στα ταψάκια μέσα στον φούρνο (για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στη μέση).
Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και τα αλείφουμε με την μαρμελάδα αγριοκέρασο όπου την έχουμε αραιώσει με λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο.
Στο μίξερ κτυπάμε την ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το Rude Health Almond Drink Organic έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κρέμα σαντιγί.
Λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτα υγείας με την κρέμα γάλακτος.
Για το στήσιμο της τούρτας, βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος το πρώτο σιροπιασμένο παντεσπάνι και από πάνω προσθέτουμε σαντιγί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο γλυκό βύσσινο (το 1/3 περίπου) και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι. Συνεχίζουμε την διαδικασία και για τα τρία παντεσπάνι ενώ στο τέλος τοποθετούμε την λιωμένη σοκολάτα και τα κεράσια μας.
Παγώνουμε για ενάμιση ώρα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε λαδόκολλα στην βάση από τα ταψάκια μας και βουτυρώνουμε τα τοιχώματα ελαφριά.
Λιώνουμε τα 75 γρ. κουβερτούρα με τον αλατισμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στο μίξερ λιώνουμε την Rude Health Low Sugar Granola. Έπειτα, την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το κακάο, την μαγειρική σόδα και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι. Έπειτα ομογενοποιούμε τα 3 μείγματα, δηλαδή την λιωμένη σοκολάτα, τα αυγά με το γιαούρτι και τα ξηρά υλικά μαζί.
Προσθέτουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας έτσι ώστε να μην έχει σβόλους.
Χωρίζουμε το μείγμα στα ταψάκια μας και ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν περάσουν 20 λεπτά αλλάζουμε θέση στα ταψάκια μέσα στον φούρνο (για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στη μέση).
Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και τα αλείφουμε με την μαρμελάδα αγριοκέρασο όπου την έχουμε αραιώσει με λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο.
Στο μίξερ κτυπάμε την ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το Rude Health Almond Drink Organic έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κρέμα σαντιγί.
Λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτα υγείας με την κρέμα γάλακτος.
Για το στήσιμο της τούρτας, βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος το πρώτο σιροπιασμένο παντεσπάνι και από πάνω προσθέτουμε σαντιγί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο γλυκό βύσσινο (το 1/3 περίπου) και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι. Συνεχίζουμε την διαδικασία και για τα τρία παντεσπάνι ενώ στο τέλος τοποθετούμε την λιωμένη σοκολάτα και τα κεράσια μας.
Παγώνουμε για ενάμιση ώρα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!