CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου και η Μαρία Παπακώστα, δημιουργούν παρέα τα διάσημα Christmas Brownie Pine Cones με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι 😉 Μια εορταστική συνταγή που δεν πρέπει να χάσεις! 🎄✨ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields6 Servings
Prep Time15 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 5 mins
ΥΛΙΚΑ
 125 γρ. μαύρη σοκολάτα
 50 γρ. λάδι καρύδας
 3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
 90 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
 30 γρ. κακάο
 1 κ.γ αλάτι
 1 φλ. coco pops
 Μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2

Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας.

3

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

4

Σιγά σιγά, προσθέτουμε στο μίξερ τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν.

6

Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ (που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα) και ψήνουμε για 20 λεπτά.

7

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει, το σπάζουμε σε σβόλους και έπειτα το πλάθουμε σε σχήμα pine cone.

8

Δημιουργούμε ένα κενό στη μέση, προσθέτουμε τη μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι και κλείνουμε.

9

Καρφώνουμε σε όλη την επιφάνεια coco pops δημιουργώντας έτσι ένα pine cone.

10

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 125 γρ. μαύρη σοκολάτα
 50 γρ. λάδι καρύδας
 3 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
 90 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
 30 γρ. κακάο
 1 κ.γ αλάτι
 1 φλ. coco pops
 Μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 Ζάχαρη άχνη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2

Σε μπέν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας.

3

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

4

Σιγά σιγά, προσθέτουμε στο μίξερ τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

5

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν.

6

Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ (που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα) και ψήνουμε για 20 λεπτά.

7

Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει, το σπάζουμε σε σβόλους και έπειτα το πλάθουμε σε σχήμα pine cone.

8

Δημιουργούμε ένα κενό στη μέση, προσθέτουμε τη μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι και κλείνουμε.

9

Καρφώνουμε σε όλη την επιφάνεια coco pops δημιουργώντας έτσι ένα pine cone.

10

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Christmas Brownie Pine Cones με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου και την Μαρία Παπακώστα
(Visited 12 times, 1 visits today)