CategoryDifficultyBeginner

Γιορτινά σοκολατένια brownies με Familia Berry Granola και μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο 🍫🥄 Μια συνταγή του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields10 Servings
Prep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr
ΥΛΙΚΑ
 310 γρ. βούτυρο ανάλατο
 310 γρ. μαύρη σοκολάτα
 5 αυγά
 350 γρ. ζάχαρη
 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
 40 γρ. κακάο
 1 κ.γ. baking powder
 ½ φλ. Familia Berry Granola
 3 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο
 3 κ.σ. τυρί κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα με τον βούτυρο, μέχρι να λιώσουν και αφήνουμε στην άκρη έτσι ώστε να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

3

Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το κακάο.

4

Προσθέτουμε αργά το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού σε 3 δόσεις και ενσωματώνουμε απαλά με τη σπάτουλα.

6

Τέλος προσθέτουμε την γκρανόλα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

7

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το τυρί κρέμα με τη μαρμελάδα, προσθέτουμε κουταλιές διάσπαρτα στην επιφάνεια του brownie και με μια οδοντογλυφίδα δημιουργούμε το κλασικό marbling σχέδιο.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά.

9

Αφήνουμε 10 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 310 γρ. βούτυρο ανάλατο
 310 γρ. μαύρη σοκολάτα
 5 αυγά
 350 γρ. ζάχαρη
 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
 40 γρ. κακάο
 1 κ.γ. baking powder
 ½ φλ. Familia Berry Granola
 3 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο
 3 κ.σ. τυρί κρέμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα με τον βούτυρο, μέχρι να λιώσουν και αφήνουμε στην άκρη έτσι ώστε να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

3

Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το κακάο.

4

Προσθέτουμε αργά το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα του αυγού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού σε 3 δόσεις και ενσωματώνουμε απαλά με τη σπάτουλα.

6

Τέλος προσθέτουμε την γκρανόλα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

7

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το τυρί κρέμα με τη μαρμελάδα, προσθέτουμε κουταλιές διάσπαρτα στην επιφάνεια του brownie και με μια οδοντογλυφίδα δημιουργούμε το κλασικό marbling σχέδιο.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά.

9

Αφήνουμε 10 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Brownies με Familia Berry Granola και μαρμελάδα St. Dalfour Βατόμουρο από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 12 times, 1 visits today)