CategoryDifficultyBeginner

Η εποχή των λαχταριστών burger...έφτασε! 😉 Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής φτιάχνει double beef burger με σάλτσα vierge και Hengstenberg τουρσί και σε προκαλεί να το δοκιμάσεις κι εσύ! 🍔 Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. βοδινός κιμάς
 2 φέτες τυρί τσένταρ
 2 κ.σ. μαγιονέζα
 Ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 Αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα vierge:
 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 10 φύλλα βασιλικoύ ψιλοκομμένα
 ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 3 Hengstenberg αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
 1 κ.σ. ρίγανη
 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
 200 ml. ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.

2

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε τα μπιφτέκια μας. Μόλις ετοιμαστούν, προσθέτουμε το τυρί μας και περιμένουμε μέχρι να λιώσει.

3

Αφαιρούμε τα μπιφτέκια μας από το τηγάνι, σκουπίζουμε και τοποθετούμε τα ψωμάκια μας να τσιγαριστούν σε ελάχιστο βούτυρο.

4

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την vierge μας.

5

Τέλος, φτιάχνουμε το burger μας! Ξεκινάμε με τα ψωμάκια όπου τοποθετούμε μαγιονέζα, 2 κουταλιές vierge sauce, τα μπιφτέκια μας και από πάνω περισσότερη vierge. Για μια τελική απολαυστική πινελιά διακοσμούμε με Hengstenberg αγγουράκια τουρσί και απολαμβάνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. βοδινός κιμάς
 2 φέτες τυρί τσένταρ
 2 κ.σ. μαγιονέζα
 Ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 Αλάτι, πιπέρι
Για την σάλτσα vierge:
 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 10 φύλλα βασιλικoύ ψιλοκομμένα
 ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 3 Hengstenberg αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
 1 κ.σ. ρίγανη
 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
 200 ml. ελαιόλαδο Ελιοχώρι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας.

2

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο ψήνουμε τα μπιφτέκια μας. Μόλις ετοιμαστούν, προσθέτουμε το τυρί μας και περιμένουμε μέχρι να λιώσει.

3

Αφαιρούμε τα μπιφτέκια μας από το τηγάνι, σκουπίζουμε και τοποθετούμε τα ψωμάκια μας να τσιγαριστούν σε ελάχιστο βούτυρο.

4

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την vierge μας.

5

Τέλος, φτιάχνουμε το burger μας! Ξεκινάμε με τα ψωμάκια όπου τοποθετούμε μαγιονέζα, 2 κουταλιές vierge sauce, τα μπιφτέκια μας και από πάνω περισσότερη vierge. Για μια τελική απολαυστική πινελιά διακοσμούμε με Hengstenberg αγγουράκια τουρσί και απολαμβάνουμε.

Burger με σάλτσα Vierge και Hengstenberg τουρσί από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 2 times, 1 visits today)