Είσαι fan του γλυκού Crème Brûlée? Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει μια μοναδική εκδοχή με φυστικοβούτυρο και μέλι Τζιβέρτι που σίγουρα θα λατρέψεις 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Τοποθετούμε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μέλι Τζιβέρτι.
Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν φτάσει το μείγμα μας σε βρασμό, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
Έπειτα, χτυπάμε με σύρμα μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να πάρουν κρεμώδες υφή.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας στα αυγά και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καινούργια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν περίπου 20 λεπτά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, την καίμε με φλόγιστρο και έτσι δημιουργούμε την κλασική καραμέλα της creme brûlée.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Τοποθετούμε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μέλι Τζιβέρτι.
Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν φτάσει το μείγμα μας σε βρασμό, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
Έπειτα, χτυπάμε με σύρμα μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να πάρουν κρεμώδες υφή.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας στα αυγά και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε καινούργια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν περίπου 20 λεπτά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, την καίμε με φλόγιστρο και έτσι δημιουργούμε την κλασική καραμέλα της creme brûlée.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!