Κοχύλια στο φούρνο με Divella Conchiglioni, σπανάκι και τυρί ricotta! Ότι πιο κοντινό σε παραλία! Σου έχει ανοίξει ήδη η όρεξη; Δες πιο κάτω τη συνταγή! 😉

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κάσιους και το ricotta cheese μαζί με φρέσκο νερό, σκόρδο, χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι σταδιακά μαζί με μια πρέζα αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να μαραθεί όλο το σπανάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε το σπανάκι με τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι από την κρέμα κάσιους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Αφού ψηθούν, γεμίζουμε το κάθε κέλυφος με το μείγμα.
Τοποθετούμε τα κέλυφη στο ταψί και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Τα αφήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κάσιους και το ricotta cheese μαζί με φρέσκο νερό, σκόρδο, χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι σταδιακά μαζί με μια πρέζα αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να μαραθεί όλο το σπανάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε το σπανάκι με τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι από την κρέμα κάσιους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Αφού ψηθούν, γεμίζουμε το κάθε κέλυφος με το μείγμα.
Τοποθετούμε τα κέλυφη στο ταψί και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Τα αφήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε!